Živković: Ako ustanete ujutru i ne znate šta da radite, pomislite šta bi Đinđić uradio

Živković: Ako ustanete ujutru i ne znate šta da radite, pomislite šta bi Đinđić uradio

Predsednik Nove stranke Zoran Živković objasnio je danas da je obeležje velikih ljudi, kakav je bio Zoran Đinđić, da ono što govore nije samo pitanje trenutka, uprkos ovdašnjem uverenju da su svi političari skloni kriminalu i nedoličnom ponašanju.

Kako je istakao, gostujući u jutarnjem programu televizije N1, na 16. godišnjicu od atentata na prvog demokratski izabranog premijera Srbije, Đinđić je metafora pravog političara koji je razmišljao decenijama unapred, video sve probleme i nedostatke koje imamo kao društvo i država, ali i bio spreman da definiše strategiju za ostvarivanje ciljeva.

“Da je Zoran ostao živ, mi bismo izgubili izbore 2004. godine, jer svaka tranziciona Vlada gubi prve izbore i postaje nepopularna, ali bismo se vratili posle 2-3 godine i Srbija bi sada već 5-6 godina bila deo Evropske unije", uveren je on.

Lider NOVE dodao je i da je svim ljudima koji vole ovu državu, a ne samo političarima, Đinđić svakodnevno inspiracija.

“Osim enciklopedijskog znanja koje je imao pre nego što je ušao u politiku, imao je i jaku želju da uči i napreduje u svakom pogledu. Ako ustanete ujutru i ne znate šta da radite, pomislite šta bi Zoran Đinđić uradio”, zaključio je Živković, dodavši da bi “ovi koji su sada digli prst za nešto bi svi bili pohapšeni”.

Kompletan snimak gostovanja predsednika Nove stranke Zorana Živkovića u emisiji Novi dan možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close