Živković argumentima, a Vučić na njega lažima!

Živković argumentima, a Vučić na njega lažima!

Aleksandar Vučić danas je na argumente predsednika Nove stranke Zorana Živkovića iznesene povodom otimanja niškog aerodroma, odgovorio direktnim napadom, lažima i zlonamernim izvrtanjem činjenica sa kojima je čak i on, samozvani najbolji student Pravnog fakulteta, za šest godina studiranja morao da se upozna.

Podsećamo Vučića da je ranije Ustavom bilo onemogućeno da jedinice lokalne samouprave imaju svoju imovinu, te da je tek nakon promene Ustava, a potom i donošenjem Zakona o javnoj svojini 2011. godine, Aerodrom pripao Gradu Nišu, dakle sedam godina nakon što je Zoran Živković prestao da vrši funkciju premijera Srbije. Samim tim, nije istina ni da je Aerodrom Nišlijama pripao 2010. godine kako je Vučić, takođe, danas slagao. Sve su to faktografski podaci sa kojima je verovatno upoznat svaki brucoš Pravnog fakulteta, te bi morao i onaj kojem su četvorogodišnje studije trajale šest godina.

Očekivano je da vođa naprednjačkog kartela, koji je lagao o fabrici čipova, „srpskom mercedesu“, milijardama evra investicija, nastavlja u istom maniru i danas, ali je nedopustivo da vređa građane Niša, optužujući ih za „dizanje dreke“ jer se civilizovano bore za svoj aerodrom.

Međutim, pozdravljamo njegovu odluku da odustane od sramotnog otimanja aerodroma, saopštenu rečima: „Hoćete aerodrom - izvolite aerodrom, upravljajte.“ Zato očekujemo da njegove marionete u Skupštini grada Niša to i izglasaju 10. aprila, kada je zakazana sednica na kojoj će se odlučivati o sudbini niškog aerodroma.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori