Živković: Brnabić deo plesne grupe koja se njiše iza Vučića

Živković: Brnabić deo plesne grupe koja se njiše iza Vučića

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je u Novom danu da je očigledno da idu izbori jer se govori o povećanju plata i penzija.

"Ova vlast koristi jedan stari, loš metod a to je da se pred izbore kopaju gradovi, da se kao nešto radi, i dele plate. Prvo se otmu, a onda pred Novu godinu, pred izbore, dobra duša predsednika i još bolja duša predsednice Vlade dele neke pare koje inače ne postoje", tvrdi Živković.

Realni rezultati istraživanja za izbore u Beogradu su da je SNS ispod 30 odsto, njegovi partneri u gradskoj vlasti do 10 odsto, a 60 odsto ostavljeno za sve druge.

On objašnjava da je javni dug veći nego što je bio kad su plate smanjene, a da će krajem meseca biti emitovane obveznice države za 25 milijardi dinara čime se država dodatno zadužuje.

"List koji je najveća opozicija vlasti je Službeni glasnik, tamo moraju da napišu sve šta rade. Suficit u budžetu je gora stvar nego deficit jer to znači da ste nekome uzeli više nego što je trebalo", smatra on.

Dodaje da nije primetio da premijerka Srbije Ana Brnabić "nešto radi".

"Ona je prateći vokal ili deo plesne grupe (Aleksandra) Vučića koja se njiše iza njega, u njegovom vladanju Srbijom. Ona je nebitan lik na političkoj sceni", ocenjuje Živković.

Komentarišući pisanje lista Danas da je Tužilaštvo kažnjeno sa milion dinara zbog prikrivanja informacija o rušenju u Savamali, Živković je rekao da njih "baš briga" za kaznu jer to ionako plaćaju poreski obveznici.

"Kazna je adekvatna kao simbol, ali to neće promeniti ništa u delovanju. Tek 48 sati nakon promene vlasti Aleksandra Vučića znaće se sve", ocenjuje Živković.

Jedan odsto šanse da se Đilas kandiduje

Živković očekuje da beogradski izbori budu održani polovinom marta, kad je krajnji zakonski rok, i dodaje da je Vesna Rakić Vodinelić najbolji predlog za kandidata za gradonačelnicu.

"Ona je pravnik svetskog renomea, žena koja nema potrebe da dokazuje svoje demokratsko delovanje. Pomogla je da se otkrije izborna građa 1996. godine, kao i 2000. i 2017. I u stručnom i ličnom integritetu nema šta da krije", kaže on.

On dodaje da će reagovati, ako/kad se pojavi bolji kandidat.

"Da znam da danas postoji neko bolji, ja bih predložio stranci da kandiduje njega", rekao je on i odgovorio da, ako se kandiduje, može da se razgovara i o (Draganu) Šutanovcu.

Prema njegovom mišljenju, u opoziciji postoje ljudi koji rade za režim i oni koji se bore da Srbija postane normalna demokratska zemlja.

On kaže da Novu stranku ne interesuje cenzus koalicija, ali da je spremna da da veliki doprinos koaliciji koja ima šanse za pobedu u Beogradu. 

Živković je rekao da niko u Novoj stranci nije oduševljen kako je Đilas vodio Beograd.

"Bilo je to duplo bolje nego sad, ali i dalje nedovoljno dobro. On je sarađivao sa ovom vlašću, postoje i kontroverze iz vremena dok je bio na vlasti. Mislim da su jedan odsto šanse da se kandiduje, znajući ga lično i njegove odnose s aktuelnom vlašću", smatra on.

Sramota demokrata što Đinđić dosad nema spomenik

Govoreći o najavljenom podizanju spomenika Zoranu Đinđiću u Beogradu, Živković kaže da je sramota što ga dosad već nema.

"To je sramota demokrata nakon 2003. godine. Moj prijatelj akademski vajar je uradio spomenik Đinđiću i ponuđen je kao poklon Beogradu dvojici bivših gradonačelnika - (Nenadu) Bogdanoviću i Đilasu - obojica su rekli da im se dopada, ali su posle neke komisije odlučile da to nije dobro", objašnjava on.

Živković ocenjuje da je motiv podizanja spomenika nečista savest odnosno "pranje prošlosti" pojedinaca.

"To što radi vlast, čiji su najviši predstavnici bili srećni što je ubijen, mislim na (Tomislava) Nikolića i Vučića i na sijaset miševa oko njih, to me boli", kaže on.

Komentarišući idejno rešenje za spomenik, on kaže da "Đinđić svojim delom i likom ne zaslužuje da bude deo eksperimenta koji će biti neuspešan".

 

Snimak gostovanja možete pogledati OVDE.

Preuzeto sa: N1

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori