Živković: Cilj Slobodne zone da se destabilizuje i otera najveće zlo - Aleksandar Vučić

Živković: Cilj Slobodne zone da se destabilizuje i otera najveće zlo – Aleksandar Vučić

Zoran Živković, lider Nove stranke, kaže da protesti nisu izgubili jačinu, da je Slobodna zona dobra ideja, da bi opozicija mogla da opservira, destabilizuje i otera sa vlasti predsednika Aleksandra Vučića.
 
Intervju za dnevni list Kurir prenosimo u celini:
 
Lutovac kaže da su vrata Unije demokrata otvorena i za Novu stranku. Da li će NS biti deo te unije, kasnije DS?
 

- Ideja ponovnog ujedinjenja DS postoji nekoliko godina. Moj odgovor na to glasi: ako to predstavlja vraćanje DS izvornim principima, politici koja je utemeljena pred 5. oktobar 2000, ciljevima i standardima koje smo tada utemeljili pod vođstvom dr Zorana Đinđića - Nova stranka može i treba da bude deo tog projekta.

Zašto NOVA u startu nije ušao u tu priču u vezi sa unijom?

 
- Razgovarali smo o tome pre nekoliko meseci i dogovoreno ja da Lutovac, predsednik DS, pošalje dokumenta, deklaraciju i program, kako bi se organi Nove stranke izjasnili o tome. Do danas nismo dobili nikakav papir. Ne znam i ne razumem razloge za to.
 
Da li se slažete sa idejom pravljenja "slobodne zone" ispred Predsedništva? Ima li to efekta?
 

- Ideju "slobodne zone" je, pre nekoliko meseci, plasirala Nova stranka. Moramo biti permanentno u neposrednoj blizini najvećeg zla Srbije - Aleksandra Vučića, da bismo ga opservirali, destabilizovali i oterali sa vlasti. Efekti će se tek videti, a treba nastaviti i sa ostalim oblicima borbe - protesti svuda po Srbiji, aktivan bojkot parlamenta...

 

Šta je doprinelo da protesti opozicije izgube jačinu koju su imali pre tri meseca?

 
- Pogrešna vam je procena. Najveći skup protesta protiv kriminalizovanog režima SNS i njihovih jataka održan je pre dvadeset dana. Skup takvog obima možemo ponovo organizovati kada za to bude postojao konkretan povod. Građani shvataju da politika ne postoji zbog političara, već zbog samih građana, i ja sam siguran da će njihova reakcija biti snažna i hrabra!
 
Demokrate su kivne na Đilasa, kažu da je on urušio proteste kao svojevremeno DS. Šta vi kažete?
 
- To nije pitanje za mene, neka to oni reše međusobno. Nova stranka permanentno daje jasan i snažan doprinos kreiranju, organizovanju i sprovođenju svih akcija koje vode ka demontiranju kriminalnog i primitivnog Vučićevog režima. Tako ćemo i nastaviti!
 
Do kada će poslanici dela opozicije bojkotovati rad parlamenta? Da li je u redu da se oni opozicionari koji se nisu odlučili za bojkot, etiketiraju kao "lažni opozicionari"?
 
- Bojkot parlamenta nije sam sebi cilj, niti je dovoljan za realizaciju naših ciljeva. Zloupotreba parlamenta, na najgori i najprimitivniji način, dovela je do bojkota kao jedne, privremene mere. Aktivan bojkot je naša strategija. Ako Vučić skupi hrabrosti da zakaže sednicu o KiM ili nekoj drugoj važnoj državnoj temi na način koji omogućava normalnu diskusiju, ja ću se vratiti u salu i argumentovano dokazati njegovu krivicu za skandalozno loše stanje našeg društva i sve poraze koji prate njegovu vladavinu.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close