Živković: Dijalog vlasti i opozicije ne mora oči u oči, ali mora u prisustvu javnosti

Živković: Dijalog vlasti i opozicije ne mora oči u oči, ali mora u prisustvu javnosti

Predsednik Nove stranke Zoran Živković, komentarišući za portal Talas navodni poziv na dijalog predsednice Parlamenta, objašnjava da je Maja Gojković potpuno nevažna ličnost u aktuelnom režimu, te da se, bez obzira na funkciju, tamo ne pita ni za izbor sekretara ili raspored parkiranja, a kamoli za nešto drugo.

Kako dodaje, ona se i pre ovih događanja isticala u neprimerenom odnosu prema opoziciji i građanima – uvredama, zloupotrebom Poslovnika i slično.

“Ako je htela nešto da promeni, trebalo je danas u direktnom prenosu da se izvini i građanima Srbije i poslanicima, da podnese ostavku i obeća da će njen naslednik iz redova parlamentarne većine biti pristojan i poštovati pravila. Format dijaloga koji bismo prihvatili podrazumeva ljude koji mogu da odlučuju o nečemu, koji se do sada nisu isticali u bezobzirnosti, primitivnosti i vređanju, ljude koji su spremni da odgovore na naše zahteve. To čak ne mora da bude dijalog oči u oči – može da bude javni dijalog preko interneta, preko javnosti. Mi smo poslali naše zahteve, vlast treba da odgovori – šta može, a šta ne. Mislim da bi bilo kakvi razgovori bez apsolutnog prisustva javnost samo značili nastavak ovoga što Aleksandar Vučić radi 7 godina. Zloupotrebljava javnost, medije, laže sugrađane. Kao što su i do sada imali običaj, oni bi bilo kakve razgovore mogli pogrešno da prestave u javnosti“, napominje lider Nove stranke.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close