Živković: Građani i opozicija da borbom zajedno spreče Vučića da i dalje uništava Srbiju

Živković: Građani i opozicija da borbom zajedno spreče Vučića da i dalje uništava Srbiju

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković objasnio je danas, na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine, da je ministar Vulin nezakonito upao u privatnu prepisku magazina Nedeljnik, zbog čega mora da bude odmah smenjen i adekvatno kažnjen. 

Ukazavši da se to ne dešava prvi put, ali da je svakako prvi put da se neko time ponosi, Živković je podsetio da je neophodna najstroža kazna, kako se nešto slično nikada ne bi ponovilo. On je u nastavku pokazao i izvod iz svog dosijea, gde je bio zaveden kao "srpski ekstremista i terorista" tj. kada je bio na merama praćenja u vreme kada su Vučić i Dačić bili "još mali", ali ipak odgovorni za sve što se dešava oko njih.
 
"Sve je tačno što je napisano, osim zaključka da "delujem iz pozicije srpskog ekstremizma i terorizma". To je bilo januara 1997. godine. A iduće godine su slušali i pratili sve živo, pod istim izgovorom. U potpisu je stajao Jovica Stanišić. U poslednjem dokumentu 2000. godine, Radomir Marković donosi odluku o prestanku operativne obrade, jer, kako stoji, "nije utvrđena protivzakonita i protivustavna delatnost". Samo sam hteo da pokažem kako se to radi, a to ne sme da se radi na takav način. Postoji jasna procedura kako se neko prati, ali to ne sme da se radi onome ko se bori za dobrobit ove zemlje. Vulina treba smeniti zbog gluposti, a kamoli zbog kršenja zakona" istakao je on.
 
Živković je u nastavku dodao da je za njega izjava veka ona Vučićeva da će smeniti 70% ministara aktuelne Vlade Srbije, čime je dokazao da ova Vlada ne valja ništa.
 
"Kad Vučić to priča, znači da 110% te Vlade ne valja. To je eksplicitan dokaz da Vučić tvrdi da Vlada, koja upravlja Srbijom, ništa ne valja, da uništava Srbiju. Bojim se da bi ta promena bila na još gore, zato pozivam kolege iz opozicije i građane Srbije da ne dopustimo da se to desi, da se primereno organizujemo i sve svoje iskustvo i dobre namere iskoristimo da sprečimo Vučića da ikada više, indirektno ili direktno, formira Vladu. Prvi korak treba da budu izbori krajem aprila i svako njihovo izbegavanje je pomoć Vučiću da nastavi da vlada Srbijom, iako je i sam svestan da ministri i ostali funkcioneri ne valjaju. Moramo da sprečimo da nam nepismeni, falsifikatori i saradnici Zemunskog klana uništavaju Srbiji, prisluškuju nas i lažno se bore za ulazak države u EU", zaključio je Živković.
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close