Živković: Građani i političari zajedno da vrate Srbiju na put posle 5. oktobra

Živković: Građani i političari zajedno da vrate Srbiju na put posle 5. oktobra

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je danas da je politička situacija u Srbiji mutna i zagađena i da je vreme da vlast pokaže svoj kukavičluk, da pristane da poštuje zakone i onda izgubi izbore. 

Istakavši da protesti traju već 6 meseci, što je najduži period u Evropi u poslednje vreme, i pokazuje želju dobrog dela građana Srbije da iskaže nezadovoljstvo vlašću na nervnoj bazi, on je naveo da je Srbija lepa zemlja koja ne treba da se stidi većeg dela svoje istorije.
 
"Najveća odgovornost je na građanima i političarima kako bi se Srbija vratila na put kojim je pošla 5. oktobra 2000. godine. Početak je najvažniji, ništa nije lako, ali to nam je posao. Građani kažu da nas je sada malo na protestima, ja ih onda pitam:" A gde ste vi?" Onda bi nas bilo više. Građani i dalje treba da kontrolišu novu vlast, ko god bio na njoj", naveo je on, gostujući u jutarnjem programu na TV Naša.
 
Komentarišući Savez za Srbiju, Živković je istakao da on nema monopol nad opozicijom, kao i da, uz dužno poštovanje prema njihovom radu, nema građanina koji može da navede petu, šestu ili sedmu njegovu članicu.
 
"Uspeh može doći samo uz zajedničku borbu političara koji žele dobro Srbiji i građana. Dakle, dame i gospodo, samo zajedno protiv zla. Najveći skup je bio kad su govorili političari, ne umanjujem time doprinos drugih, samo hoću da kažem da zato i ne treba da merimo ničiji doprinos. Građani biraju političare, vlast, tako su neki, aktivno ili pasivno, izabrali i ovu koja je sada aktuelna. Nova stranka je bila inicijator Zone slobode kao mesto gde svakog dana treba nešto da se dešava i da bude simbol istrajnosti i prostor gde svako može da nešto predloži i da svoj doprinos, što ne isključuje i druge vidove borbe, kao što je aktivni bojkot Parlamenta. Mislim da smo pogrešili što nismo svi ušli u salu kada je samozvani predsednik govorio o Kosovu, nego mu dali prostora da on nešto priča onima što glasaju na dugme i hvale ga kao Marko Đurić. On poredi sebe sa Titom, kako je izgradio 500 km auto-puteva. Laže kao pas! Ne kao pas, kao džukela! Izgradio je 50 km, a i to je koštalo kao da je 500 km. I to će biti tema NOVE Sablje", poručuje odlučno Živković.
 
Dodao je u nastavku emisije "Uz jutarnju kafu" da je ponosan na to što je političar, jer je u najvećem delu svog života imao tu čast da bude najbliži saradnik Zorana Đinđića, te da ne postoji ništa čega bi trebalo da se stidi iz politike ili svog poslovnog života.
 
Istakao je i zolupotrebu nečega što se zove "nezavisno telo", što podrazumeva skidanje odgovornosti, dodajući da REM ima važnu ulogu, ali ga vlast zloupotrebljava.
 
"Zato je bolje da umesto REM za to bude zadužen ministar za informisanje. Pa da ne može da kaže da je to npr. privatna televizija i može da radi šta hoče. Je l to znači da privatnici mogu da otvaraju javne kuće? Ova vlast će pokušati da odigra neku igricu, kao što nema više glasanja po hitnoj proceduri, kako je rekao Vučić. Žao mi je što nije rekao da nema više glasanja po Pavlovljevom efektu. Ova vlast je nepopravljiva, ona mora da se promeni i pošalje u jednu od tri institucije u Padinskoj skeli", odlučan je lider NOVE, dodajući da je vreme da gunđala iz opozicionog ili građanskog dela prestanu da gunđaju, već da predlože šta da se radi.
 
Živković je podvukao i da masa ljudi kaže da se najsigurnije oseća za vreme akcije "Sablja", ali i istakao da mu je žao što je situacija ponovo takva da mora da bude vanredno stanje da bi se neko osećao sigurnim.
 
"U vojsci, tužilaštvu, policiji smrdi vrh, najveći je deo poštenih ljudi, samo treba da dođe neko i da im kaže da konačno slobodno obavljaju svoj posao", zaključio je on.
 
Kompletan snimak gostovanja predsednika Nove stranke Zoran Živkovića u emisiji "Uz jutarnju kafu" na TV Naša možete pogledati na linku u nastavku:
 

 
 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close