Živković i specijalni izaslanik PESa Kristof Copel o izborima i slobodi medija

Živković i specijalni izaslanik PESa Kristof Copel o izborima i slobodi medija

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ugostio je danas u prostorijama NOVE Kristofa Copela, predstavnika PES-a (Grupe evropskih socijalista u Evropskom parlamentu) u vezi sa izborima i slobodom medija. Razgovarajući o predstojećim izborima u Srbiji, Živković i Copel složili su se da je obezbeđivanje fer i poštenih izbornih uslova nužan korak na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Živković je Copela upoznao sa mnogobrojnim primerima kršenja izborne procedure u Srbiji, koji su naročito učestali postali u poslednje tri godine na lokalu. Takođe se razgovaralo i o stanju u medijima, uz zaključak da je nesmetan protok informacija  jedan od ključnih uslova za obezbeđivanje poštenih izbora.

Složivši se da vladavina prava mora da bude okvir predstojećih izbora, Živković i Copel su istakli da nasilje ne sme biti sredstvo kojim će se manipulisati narodnom voljom, i da svaki njegov vid mora biti najoštrije i bez odlaganja sankcionisan.

Izbori koji se ne budu sprovodili prema evropskim standardima, neće pomoći Srbiji u njenom daljem putu ka evropskim integracijama, zaključak je specijalnog izaslanika PES-a.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori