Živković: I Vučića i njegove ćemo pohapsiti u skladu sa zakonima koji postoje i treba ih sprovesti

Živković: I Vučića i njegove ćemo pohapsiti u skladu sa zakonima koji postoje i treba ih sprovesti

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je danas da je naveo uslove za povratak opozicije u Parlament koji su stroži po vlast nego što stoji u Ugovoru sa narodom, dok je takođe neophodno da Maja Gojković, kao simbol promene vlasti, bude smenjena sa mesta predsednice, a sednica posvećena predlozima opozicije kako bi se oni kroz skupštinsku raspravu i čuli.

On je, gostujući u jutarnjem programu televizije N1, istakao da je sve pomenuto deo opozicione borbe, dok pasivan bojkot ipak ide na ruku Vučiću.
 
"Jeste primetili da mu je to možda smetalo? Zamislite da je 30 iskusnih i ozbiljnih poslanika opozicije za vreme sednice o KiM govorilo u sali. Upozoravam kolege iz opozicije da bojkot ne koristi Srbiji, već dajemo sigurnu kuću u Parlamentu Vučiću i njegovima koji glasaju na zvonce. U poslednjih par meseci, pre svega na Tviteru, stranačka opozicija prebacuje građanskoj da cepa dlaku na 4 dela, dok druga strana nama prebacuje da smo npr. stari, što je diskriminacija. Razumem različite stavove, ali ne razumem da se to malo prostora koristi za borbu među opozicijom. Jedini koji ne mora da dokazuje da nije ništa muvao sa ovom vlašću sam ja. Neki se plaše da će se neko setiti kad im je trebala sportska funkcija ili lokalna vlast, pa bi sada da dokazuju svoju pravovernost. Zato je Nova stranka predlagala formiranje Nacionalnog demokratskih Saveta koji će ozbiljno da izloži šta ćemo da radimo sve do 2025. godine, bili izbori ili ne i kakvi uslovi bili. Moramo ljudima da predstavimo sistem koji nudimo posle izbora", objasnio je lider NOVE.
 
Osvrnuo se i na nedavnu krađu testova za maturu, podvukavši da je to lako sprečiti, te sva objašnjenja i izgovori padaju u vodu.
 
"Vučić garantuje da Babić nije zgazio ženu na pešačkom prelazu. A ko je on da to tvrdi? Ja sam spreman da se nađemo ovde kod vas i da o tome razgovaramo, jer on patološki laže i politikom na nervnoj bazi tera ovu državu u zlo. Laže o BDP-u, otvaranju fabrika, zapošljavanju... Ako neko misli da mu je lepše da živi u laži, ja mu želim srećan život, ali mislim da je on nemoguć", objasnio je on.
 
U nastavku je istakao da Vučiću svakako nije stalo do legitimiteta, već mu je dovoljno da na nekom mestu napravi cirkus, okupi 5.000 ljudi, od kojih ostane 3.000 da mu aplaudira.
 
"Mi moramo da se borimo. Treba ipak ponekad verovati i nekim starijim političarima. Sve veći broj ljudi, pa i njegovih, polako shvata da ih Vučić laže. On kaže da SNS ima 700.000 članova. Sve i da je tako, neka oni kažu da li žive bolje u poslednjih 7 godina ovog režima. Opozicija mora jedinstvom da motiviše svoje birače, da se skupimo i tako napravimo front. U njemu su dobrodošle sve stranke koje su potpisale Ugovor sa narodom, zatim neke organizacije sa lokala poput Lokalnog fronta, ekipa oko Nikole Koja i akademika Teodorovića, NGO sektor, pojedinci koji su deo kritičke javnosti, za normalnu Srbiju bez laži i korupcije koja će motivisati apstinente. Sada je vreme da se, bez javnosti i najava, skupimo i napravimo radni zadatak šta je naša obaveza za dobro Srbije. Verujem da će onda biti moguće da pobedimo Vučića kao što smo pobedili Miloševića", zaključio je predsednik Nove stranke.
 
Za kraj emisije "Novi dan" televizije N1, Živković je podsetio da je najveći protestni skup u Beogradu bio kada su govorili političari i da zato treba jednom za svagda prekinuti sa mantrom kako su svi političari loši i kako su oni odgovorni za "rasterivanje ljudi sa ulice".
 
"Političari su neophodni kao zanatlije koje znaju da usmere opravdani bunt građana, da iste motivišu da izađu na izbore. A ne da Vučić više laže o političarima. Evo, neka dođe da nas uhapsi ako ima za šta. A mi ćemo njega uhapsiti sigurno! U skladu sa zakonom će biti pohapšeni svi. To nije pretnja, već upozorenje da u Srbiji i dalje postoje zakoni i da joj je potrebna nova vlast koja će ih sprovoditi", naveo je predsednik Nove stranke.
 
Kompletan snimak gostovanja predsednika Nove stranke Zorana Živkovića u jutarnjem programu televizije N1 možete pogledati na linku u nastavku:
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close