Živković ispred Parlamenta: Bojkot kao opcija za kraj, ali prvo - dosledna BORBA za izborne uslove

Živković ispred Parlamenta: Bojkot kao opcija za kraj, ali prvo – dosledna BORBA za izborne uslove

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je danas, u obraćanju medijima po završetku XIV redovne Konferencije NOVE, da kada neko stane ispred Narodne skupštine, mora postojati motiv, simbol, posebno kada to radite 5. oktobra, 19 godina nakon najsvetlijeg datuma u srpskoj novijoj istoriji, kada smo okončali borbu i oterali na deponiju prošlosti režim Slobodana Miloševića. 

19 godina kasnije smo napredovali samo utoliko što imamo 19 godina više, inače ponovo imamo autokratsku vlast, sa istim problemima i zlim namerama, ukazao je Živković ispred Parlamenta. 

"Danas je Nova stranka imala svoju redovnu Konferenciju, na kojoj smo doneli odluku da nastavimo borbu za izborne uslove, da ćemo učiniti sve da nateramo režim, zajedno sa drugima iz opozicije, sa međunarodnom zajednicom, a pre svega sa građanima, da za sledeće izbore budu stvoreni uslovi za pobedu moderne, zdrave, prave Srbije, Srbije koju smo pre 19 godina želeli da stvorimo na ovom mestu. Da li je to moguće? Apsolutno jeste. Da li smo uspeli da pobedimo goreg diktatora od Vučića koji je najgori diktator? Jesmo. Da li možemo da to ponovimo? Da", izričit je lider NOVE.

Podvukavši da je najveća odgovornost na ljudima iz opozicije, Živković je pozvao svoje kolege da bojkot ostave za kraj, a da pre toga učinimo sve da nateramo režim da stvori minimum uslova za dobar nastup na izborima.

"Da stvorimo uslove da Srbija bude država koju će poštovati. A to možemo samo kad smenimo ovaj zločinački, primitivni, kriminalizovani režim", zaključio je Živković.

Kompletan snimak današnje konferencije za medije predsednika Nove stranke Zorana Živkovića možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close