Živković izazvao Vučića na TV duel

Živković izazvao Vučića na TV duel

U nastavku pročitajte javni poziv predsednika Nove stranke Zorana Živkovića upućen predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću

 

U poslednje tri godine, sadašnji predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić nije učestvovao niti u jednom televizijskom duelu sa predsednikom ili predstavnikom bilo koje opozicione političke stranke. Istovremeno, gotovo svakog meseca, uz samo par izuzetaka, premijer nevešto izbegava sučeljavanje sa poslanicima opozicije i u parlamentu, iako to predstavlja grubo kršenje Poslovnika Narodne skupštine koji propisuje obavezu članova Vlade da svakog poslednjeg četvrtka u mesecu odgovaraju na pitanja poslanika. Podsećam premijera da su argumenti i kontraargumenti temelj demokratskog dijaloga u demokratskom društvu, a njegovi monolozi u unapred izrežiranim emisijama, sa unapred dostavljenim pitanjima i unapred odobrenim podobnim novinarima, jesu praksa svojstvena isključivo totalitarnim društvima. Odbijanje dijaloga nije samo pokušaj gušenja demokratske opozicije, već pre svega ponižavanje srpske javnosti i prava građana na kritičko sagledavanje činjenica i slobodno donošenje vlastitog suda.

 

Zato predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću upućujem

 

J A V N I  P O Z I V

 

na televizijski duel u kojem ćemo na civilizovani način ukrstiti argumente o temama koje već mesecima i godinama opterećuju srpsku javnost, kao što je odgovornost za smrt sedam osoba u padu helikoptera. Dajem i džentlmensku ponudu da premijer sam izabere vreme, emisiju i pristojnu televiziju nacionalne frekvencije. Napominjem da ponuda vremenski nije ograničena, ali je u interesu premijera da sopstveni kukavičluk i strah od činjenica prevaziđe što pre. Ovim pozivom pružam premijeru Srbije i priliku da pokaže bar minimum poštovanja prema građanima Srbije.

              

Zoran Živković,

Predsednik NOVE stranke

 

 

Javni poziv na duel

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori