Živković: Jedini cilj ekspozea je bio da traje š6 sati

Živković: Jedini cilj ekspozea je bio da traje š6 sati

Narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić održao ekspoze od šest sati, čiji jedini cilj je - da traje šest sati.

"Nova vlada je nastavak stare politike i starog ponašanja gospodina koji je dobio veliki broj glasova, ali to koristi na loš način. Cilj ekpozea je bio samo jedan, da traje šest sati, inače sve što je izrečeno je moglo da bude mnogo kraće i da se jasnije definišu ciljevi", rekao je Živković.

Živković je novinarma u parlamentu izjavio da je ekspoze Aleksandra Vučića duži nego što je bio prošli put kad je formirao vladu, pre 3,5 godine, ali i dalje prazan.

Argumenti Vučića su, ocenjuje Živković na nivou - država, to sam ja, i dodaje da Srbija ima nikad veći javni dug, najniže plate u regionu, najmanje sigurnosti za radnike, najniže investicije, odustajanje investitora, loše puteve.

"Nemoguće je govoriti o pravnoj sigurnosti dok neko sa fantomkama na glavi ruši objekte u Savamali a premijer kaže da su budale rušile tokom noći" napomenuo je predsednik Nove stranke.

Komentarišući predloge za ministre, Živković je predočio da su među kandidatima za ministre u novoj vladi ponovo ljudi sumnjive kriminalne prošlosti, što je nedopustivo, jedan na spisku u predmetu sa suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića - Zlatibor Lončar, kojeg je svedok saradnik označio kao saradnika Zemunskog klana, a drugi - Ivica Dačić, koji se, kako je naveo Živković, ponovo slikao sa vođom kriminalnog klana Amerika.

Sud utvrđuje krivicu, ali nedopustivo je da neko takav bude kandidat za ministra u Vladi Srbije, zaključio je on.

mm

Press služba

Related Articles

1 Comments

  1. Filip
    10.08.2016 at 22:31
    Reply

    Sve ste dobro rekli gos. Živkovicu, ali dotični mandatar ima oko 50 posto glasova i to veoma vešto ” koristi ” , ali ničija nije Gorila do zore.

Leave a Reply

Close