Živković: Kad iz Brisela kažu da nije vreme za Srbiju u EU, misle na Srbiju sa Vučićem

Živković: Kad iz Brisela kažu da nije vreme za Srbiju u EU, misle na Srbiju sa Vučićem

Predsednik Nove stranke Zoran Živković primećuje da iz Brisela i Berlina u poslednje vreme ne dolaze pozitivni signali za prijem Srbije u EU.

Kako je u razgovoru za dnevni list Danas objasnio, ne otvaraju se nova poglavlja, već otvorena se zatvaraju, a kada neko iz Brisela poruči da nije vreme da Srbija uđe u EU, misle na Srbiju sa Vučićem na čelu i njegovo lažno evropsko opredeljenje, a ne na državu Srbiju. 
 
"On je na talasu evropskog opredeljenja i obećanja da će rešiti pitanje Kosova dobio podršku Zapada. To naravno nije bio iskren stav i zato očekujem najdalje u narednih mesec i po dana, a možda i pre, da Vučić kaže srpskoj javnosti da je pokušao sve sa Evropskom unijom, ali da nas oni neće, da žele da nam uzmu deo teritorije i da je vreme da se vratimo majci Rusiji i tetki Kini. Tome u prilog idu svakodnevne anti-EU kampanje u medijima koji su pod kontrolom Vučića. Srbija ultimativno mora da nastavi put ka EU, jer to je opcija koja nam daje neku sigurnu budućnost, iako ni tamo nije ništa savršeno", zaključuje lider NOVE Živković. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close