Živković kao jedan od najaktivnijih poslanika održao lekciju većini

Živković kao jedan od najaktivnijih poslanika održao lekciju većini

Sa čak 84 obraćanja od konstituisanja parlamenta pa do početka decembra, predsednik NOVE Zoran Živković treći je najaktivniji poslanik ovog saziva Narodne skupštine. Time je pokazao da posvećenost borbi za interes građana opstaje uprkos svakodnevnim opstrukcijama vladajuće većine.

Kao samostalni poslanik, Živković na raspolaganju ima minimalno vreme za raspravu. Pritom, vladajuća većina bezobzirnim ometanjem i neskrivenom zloupotrebom pozicije predsedavajućeg, pokušava na svaki način da mu onemogući pravo na govor. No, iako čine sve da mu poreknu pravo na reč, ne mogu poreći statistiku – a brojke nepobitno tvrde da je poslanik NOVE jedan od retkih koji odgovorno obavlja svoj posao predstavnika građana.

Uz redovno podnošenje amandmana, ali i zakonskih predloga, i aktivno učešće u diskusijama, Živković demonstrira ono što Narodna skupština treba da bude – mesto za dijalog i sučeljavanje argumenata kako bi se došlo do najboljih rešenja za građane. Poslanik Nove stranke nastaviće da sa najvećom posvećenošću pristupa svakom materijalu koji se nađe pred poslanicima – odgovorno i analitički. To će biti lekcija najvećem broju poslanika vladajuće većine koji su svoju ulogu u parlamentu sveli na demonstraciju funkcionisanja Pavlovljevog efekta – da glasaju na zvonce, bez bilo kakvog promišljanja.

poslanici-statistika

mm

Press služba

Leave a Reply

Close