Živković: Kriminal svuda, veštački suficit, prodaja oružja teroristima - sve to vodi ka padu režima

Živković: Kriminal svuda, veÅ¡tački suficit, prodaja oružja teroristima – sve to vodi ka padu režima

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković podsetio je danas, na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine, da je pre nekoliko dana, od strane jednog sajta iz inostranstva, potvrđeno da je Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, učestvovao u trgovini oružja našeg porekla koje je isporučeno ekstremistima.

Istakavši da ne postoji zakon koji to dozvoljava, osim ako ne postoje tajni ugovori ili viši interesi, Živković je pozvao predsednika SNS-a i samozvani predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objasni čime se bavi ta firma.

"Ne bi bilo dobro da Vučić kaže da to nije u njegovoj nadležnosti, pošto je pre neki dan otvorio motel kod Niša, obećao kafedžiji da će mu pomoći da obnovi kafanu... Da li je poslovanje Branka Stefanovića u skladu sa zakonom? Ako jeste, pitanje je zašto robu kupuje po 3 puta nižoj ceni nego drugi. I da li je normalno da se neko ko je u bliskom srodstvu sa ministrom policije, makar to bilo i po zakonu, time uopšte bavi? Podsećam da je pomenuti sam svojevremeno priznao da je nosio u rancu 300.000 evra da navodno pomogne vlasniku hotela "Šumadija" , rekavši da to radi "zato što je glup", a ja ne bih ulazio u dalju analizu te izjave", naveo je predsednik NOVE.

Što se najavljenog povećanja plata i humanitarne pomoći penzionerima tiče, podvukao je da je to još jedna farsa koju je Vučić obećao.

"Rekao je da će u decembru prosečna plata biti veća od 500 evra, a penzije povećane u toku sledeće godine. Objašnjenje je da imamo veliki suficit u budžetu, što ako je tačno, a ja mislim da je laž, jeste loše. U zabavištu za ekonomiste se uči da je od deficita u budžetu gori samo suficit, jer to znači da je neko loše procenio ili da je preveliko otimanje od realnog sektora koji na svojim temeljima drži ekonomiju jedne zemlje. Ako se suficit ponavlja par godina zaredom, znači da neko to namerno radi i da je to operetska, bizarna predstava za ljude koji nisu vični ekonomiji i koji to ne mogu da osete na svojoj koži. Surova realnost je da i dalje imamo najmanji rast BDP-a u celom regionu, to je nezadovoljavajuće za opstanak srpske privrede, što nije dovoljno ni za opstanak zemlje, a kamoli da se hvalimo da smo lideri u regionu. To vidimo i po tome da su plate u javnom sektoru 35% veće nego plate u realnom sektoru. Takođe, mnogi koji rade u realnom sektoru rade na crno. Nekoliko desetina hiljada ljudi ima ugovore na jedan sat mesečno, a time se skidaju sa liste nezaposlenih", ukazao je Živković. 

Kriminal na sve strane, prodaja oružja teroristima iz centrale Vlade Srbije, suficit koji se veštački pravi nekoliko godina jeste sve ono što vodi konačnom padu aktuelnog režima, uveren je on.

"Ako se stvore izborni uslovi, to vodi ka tome da ova vlast bude pobeđena i da to bude priprema za sledeće izbore koji će označiti kraj vladavine Aleksandra Vučića i njegovo hapšenje u prvom satu iduće vlasti", zaključio je predsednik Nove stranke.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close