Živković: Marijan Rističević pripada vrsti gmizavaca koja laže ceo svoj život

Živković: Marijan Rističević pripada vrsti gmizavaca koja laže ceo svoj život

Zoran Živković, lider Nove stranke, objasnio je da je sve što Marijan Rističević kaže velika laž i da je tako i slučaj sa lekarskim nalazom o njegovom zdravlju, za koji je pomenuti izneo lažne informacije, te potom i potvrdio da  nikakve dokaze ne poseduje.

“Ne postoji bilo kakav nalaz lekarske komisije o mom neuropsihijatrijskom stanju. Ono što je tačno je da sam oslobođen vojske zbog nečega što se zove osteomijelitis. To je infekcija kostiju, koju sam dobio pri operaciji nakon saobraćajne nesreće 11. novembra 1983. godine, a trebalo je januara 1984. godine da odem na odsluženje vojnog roka u Gardu u Beograd. Odlazak u vojsku je zato odložen, a 1987. godine ponovo sam bio na regrutaciji i tada je utvrđen taj ostemijelitis koji se vodi kao neizlečiva bolest. To je razlog što ja nisam išao u vojsku, a to što se zove Marijan Rističević, to pripada vrsti gmizavaca koja laže kao što je lagao i ceo svoj život”, kaže Živković za Danas.

Lider NOVE napominje da je više puta postavljao poslaničko pitanje Ministarstvu odbrane da objavi zbog čega nije služio vojsku, ali da odgovor nije dobio.

“Pozivam ih ponovo da dostave javnosti obrazloženje zašto nisam služio vojni rok”, zaključuje Živković, koji je u utorak u Skupštini Srbije tražio da se zakonom reguliše da poslanici i državni funkcioneri pre stupanja na dužnost obave lekarski pregled kojim će biti utvrđeno da su sposobni za obavljanje tih dužnosti.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close