Živković na Al Jazeera: Opozicija i građani svaki dan da se bore za izborne uslove

Živković na Al Jazeera: Opozicija i građani svaki dan da se bore za izborne uslove

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je večeras da je bojkot legitimni deo političke borbe, iako je on poslednjih nedelja proglašen za nekoga protiv njega, što je potvrdio u slučaju da se bojkot posmatra kao jedino rešenje.

Istakavši da je rešenje u permanentnoj borbi na ulici, u Skupštini, na protestima i van njih, kao i u ponekim medijima koji su dostupni, Živković je, gostujući u emisiji “Kontrasti” na televiziji Al Jazeera Balkans, objasnio da bi odluka da opozicija ne učestvuje na sledećim izborima i pre nego što su oni uopšte raspisani, dovela do “patološkog osmeha na licu Aleksandra Vučića koji kaže - pa šta?!”

“Moramo da pretimo bojkotom, da opstruišemo institucije… Ja ne idem u skupštinski restoran godinama, ne uzimam dnevnice, jer živim u Beogradu, optužbe tog tipa su besmislene. U Parlamentu imam 20 minuta za obraćanje, vreme za obrazlaganje amandmana, treba da budemo tamo, da dižemo galamu, ustajemo, tražimo povredu Poslovnika... Kada smo to radili jednog dana, ti Martinovići i ostali su poludeli. Zar da biramo između borbe u teškim uslovima ili da sednemo u park prekoputa i očekujemo da će to da odjekne? To je nemoguće… Bojkot je za mene bežanje od borbe, opozicija i građani svakog dana treba da se bore za izborne uslove. Ja u Skupštini nikada nisam sedeo, već radio i borio se”, podvukao je lider NOVE.

Dodajući da se o izborima treba izjašnjavati kada i ako budu raspisani, što sada ne zna ni psihijatar Aleksandra Vučića, on je naveo i da je neophodno argumentima kazati i zašto izlazite ili ne izlazite na izbore, ali nikako da ne kažete autokrati da na izbore nećete, jer je on time oduševljen.

“Ja poštujem proteste i oduševljen sam tom veličanstvenom energijom, ali to nije jedna masa koja isto razmišlja, neko je za bojkot, neko nije, neko kaže “hajde da vidimo šta ćemo”, obrazložio je Živković.

Kompletan snimak gostovanja Zorana Živkovića u emisiji “Kontrasti” možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close