Živković na Konferenciji NOVE: Moramo vratiti Srbiju na put Zorana Đinđića!

Živković na Konferenciji NOVE: Moramo vratiti Srbiju na put Zorana Đinđića!

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je, u obraćanju stranačkim delegatima XV vanredne Konferencije NOVE, da svima mora da bude jasno da oni koji bojkotuju nisu naši protivnici, naš protivnik je režim Aleksandra Vučića.

Dodajući da onaj ko se stidi bavljenja politikom, ne treba njom da se bavi, Živković je istakao da je posao Nove stranke da promeni stanje u državi nabolje, što jeste moguće i što smo već jednom uradili.
 
"Državu ne sme da nam vodi bolestan čovek. Mediji su u užasnom stanju, svuda su pritisci, zloupotreba funkcija, ali je isto tako, ili manje, bilo 1996. i 2000. godine. I tada smo se borili dalje. Na ovim izborima ćemo biti jedina prava, proevropska opozicija i nikome ne može da padne na pamet da mi šurujemo sa Vučićem. Radna verzija našeg slogana je Borba za Srbiju - Nova stranka! To je skraćena verzija našeg motoa od osnivanja stranke - Za Srbiju koju će poštovati! Pobeda je kada smenimo ovu vlast, a to neće biti na ovim izborima, jer nisu predsednički, ali ove godine je prvi korak da otreznimo ove sto misle da je bojkot dobro rešenje i da spremimo dobrog protiv kandidata za predsednika i Vučića pošaljemo tamo gde mu je mesto - u Padinsku skelu. I da potom sprovedemo Sablju 2, ali tako da se, ako do toga dođe, tuku poslanici Nove stranke, a ne da šaljemo žene, decu ili se igramo saopštenjima", objasnio je lider NOVE. 
 
 
Živković je u nastavku dodao i da mladi treba sami da kreiraju svoju budućnost, a mi da im omogućimo uslove za to, ali i izneo konkretne predloge Nove stranke za rešenje problema u Srbiji.
 
"Medije ćemo da rešimo tako što će biti slobodni i moći da govore šta god žele. Ali ako slažu, što se dokazuje na sudu, kazne će biti takve da će najbogatiji mediji moći da slažu samo dva puta, treći put će morati da prodaju sami sebe, jer neće imati novca da plate kaznu. Korupcije ima svuda, ali što reče Đinđić - ovo je država korupcije. Svako će morati da dokaže poreklo imovine za koju postoji makar mala sumnja da je nelegalno stečena. Obrazovanje mora da bude normalno, a zdravstvo ne sme da ima na čelu kriminalca sa nadimkom Doktor Smrt. Moramo vratiti Srbiju na put Zorana Đinđića! Do pobede", zaključio je Živković svoje obraćanje, nakon čega je ozvaničena odluka Nove stranke o učešću na izborima.
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close