Živković na N1: Pregovori sa Vučićem su pitanje higijene, a ne politike

Živković na N1: Pregovori sa Vučićem su pitanje higijene, a ne politike

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je da su političari ti koji ne smeju da se kriju iza građana, već da preuzmu odgovornost i ne stide se svoje profesije.

Živković je, gostujući u emisiji Dan uživo televizije N1, istakao da je građanima preko glave aktuelne vlasti i žele njenu smenu, ali da postoji nekoliko načina za to, od kojih je, pored izbora, jedan i revolucija, za koju nije primetio spremnost u narodu.

O bojkotu treba doneti odluku kad izbori budu raspisani, mi moramo da se borimo za izborne uslove svaki dan i ta borba mora da bude vrlo jasna, a ne da se političari kriju iza građana da su oni odgovorni da li žele izbore ili ne. Mi političari smo zanatlije u toj oblasti. U ovom trenutku, ako se donese odluka o raspisivanju izbora, oni bi bili novogodišnji poklon Aleksandra Vučića. On ionako ima nekoliko svojih kvaziopozicionih stranaka. Govorim u ime članova svoje stranke, od kojih 95 odsto nije bilo ni u jednoj stranci pre. Danas su izborni uslovi katastrofa, moramo dosledno da se borimo za njih, moraju da se poštuju zakoni i primenjuju 100 odsto. Političari treba metaforički da poginu u borbi za izborne uslove pre nego što donesemo odluku da na njih ne izađemo. Do tada hvala građanima koji su na ulicama, na protestima, i mi smo uz njih”, objasnio je on.

Dodajući da se ne pamti primer iz istorije u kojem je bojkot promenio vlast, lider NOVE je podvukao i da je neophodno jasno postaviti uslove protesta koji se sada iz Beograda šire na celu Srbiju.

“Koji su zahtevi beogradskih izbora, koji su rokovi? Morate da zapretite režimu. Postoji li primer u istoriji da je bojkot negde promenio vlast? Naša je odgovornost, a da uz nas stanu svi ti ljudi, da nam kažu gde smo grešili, da nas osude zbog toga. Postoje greške koje se popravljaju i one koje je teško ili nemoguće popraviti. Postoje zakoni koji to definišu i oko čega kompromisa nema”, zaključio je on.

Kompletan snimak gostovanja Zorana Živkovića na televiziji N1 možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close