Živković na Sajmu medija: Bolesna i kriminalna vlast zahteva da izađemo na megdan

Živković na Sajmu medija: Bolesna i kriminalna vlast zahteva da izađemo na megdan

Predsednik Nove stranke Zoran Živković učestvovao je na tribini dnevnog lista Danas u okviru Sajma medija, gde je okupljenima poručio da sedam godina vlast ne sme na megdan rečima, jer nema šta da kaže i zato što se plaši da će biti uhvaćena u laži. 

Živković je, govoreći na temu "Dijalog vlasti i opozicije, bez vlasti", objasnio da je Vučić dobio nebrojeno ponuda da izađe na duel sa nekim iz opozicije, a nije smeo, čime je dokazao da je "primitivna lažovčina koja se plaši da će biti kažnjena".

"Vlast bojkotuje opoziciju, a to radite kada ne znate šta da kažete. To je generalno bojkot u životu. To je isto kako se ponašao Milošević, a posledica toga je što smo dobili ratove. Sve bolesno i kriminalno što radi ova vlast zahteva od nas i građana da izađemo na megdan, kako bismo im, uz minimalne izborne uslove, zadali šamar, a potom ih i kroz godinu dana potpuno porazili", jasan je on.

Živković je u nastavku, komentarišući dalje političke korake NOVE, podsetio i da se svakodnevno treba boriti za izborne uslove, uključujući obezbeđenje kontrolora na svim izbornim mestima, dostupnost opoziciji RTS-u, kao i grupisanje opozicije u dve ideološke kolone - jednu proevropsku i drugu evro-skeptičnu.

"Protiv Vučića treba naći zajedničkog opozicionog kandidata za predsednika koji je spreman da svakog dana ozbiljno radi. Počinju nakon toga reforme. Prvi korak su slobodni mediji, a ko u to pipne - dobija kaznu zatvora. Niko ne može da krade, zloupotrebljava, vara ako su slobodni mediji. Potom - hapšenje svih koji su urušili zdravstvo. I u školstvu je neophodno uraditi sve u skladu sa 21. vekom. I naravno - lustracija, u skladu sa zakonom. Prvog dana - sredstva za kulturu četiri puta veća nego do sada. Ekonomija da bude zdrava i normalna, u sportu zabrana finansiranja iz javnih para i privatizacija klubova, a potom i decentralizacija Srbije. Oko pravih stvari možemo da se okupimo sada i da na tome počnemo da radimo već sutra. Odluke o nastupu na izborima se donose kada izbori budu raspisani, tako je oduvek. Tako će i NOVA odlučiti", objasnio je on.

Predsednik Nove stranke je istakao za kraj i da je za sve ono što je urađeno od 5. oktobra 2000. do novembra 2003. godine spreman da odgovara u svakom trenutku, kao i da isto smatra nečim najboljim što se dogodilo u novijoj srpskoj istoriji. 

 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close