Živković na samitu u Sarajevu: Aktuelni režim odgovoran za sunovrat liberalnih vrednosti u Srbiji

Živković na samitu u Sarajevu: Aktuelni režim odgovoran za sunovrat liberalnih vrednosti u Srbiji

Član Foruma mladih Nove stranke Marko Živković danas je na samitu "Liberalna budućnost za Evropu" u organizaciji Evropskog liberalnog foruma poručio da je Srbija, iznad svega, jedna prelepa zemlja, ali nažalost - zemlja koja se nosi sa mnogo problema.

Akcentujući populističku vladu, čiji su pogrešni potezi i nedosledan put evrointegracija odgovorni za sve negativniji stav građana Srbije prema EU, Živković je pred učesnicima skupa u Sarajevu poručio da je upravo aktuelni režim odgovoran i za sunovrat liberalnih vrednosti u našoj zemlji. 

Kako je objasnio, vlast trenutno za svoje delovanje ima punu podršku Unije, što nas vodi do samog korena pomenutog problema.

"Režim se koristi nasiljem i korupcijom kako bi učvrstila svoj položaj. Pokradeni izbori, pretnje, fizičko nasilje, ubistva... Žrtva ovog režima je Oliver Ivanović, koji je prošle godine ubijen u atentatu na Kosovu, čovek koji se zalagao za mir i jedinstvo u celom regionu", podsetio je Živković, istakavši da je biti politički aktivista u Srbiji, veoma teško, ali i dodavši da pomenuto nije breme, već naša obaveza prema državi.

On je u nastavku dodao i da ne traži od Evropske unije da smeni aktuelni režim, jer je to naš posao, već samo da podigne svest među svojim liberalnim saradnicima o tome šta se u Srbiji danas događa.

"Postoje jedino dva puta kojima Srbija može krenuti, a trenutno je zaglavljena između njih - između uloge Putinovog taoca u Evroazijskom ekonomskom savetu i puta Evropske unije", zaključio je Živković u ime omladine NOVE, koja je i članica LYMEC-a (Evropske liberalne omladine), poželevši skoru dobrodošlicu svim učesnicima i u Beogradu, ali i akcentujući neophodnost bliske i čvrste saradnje liberala, pre svega u regionu, zarad njegovog napretka i stabilnosti koji su u interesu svih. 

Učešćem na trodnevnom samitu u Sarajevu je nastavljena kontinuirana aktivnost omladine NOVE na međunarodnim edukativnim skupovima, jer bez čvrstog obrazovnog temelja i svakodnevnog rada sa članstvom nema ni kvalitetnog političkog delovanja, kao ni širenja liberalnih ideja za koje se dosledno zalažemo od svog osnivanja.

 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close