Živković na tribini LYMEC-a: Obaveza mladih je da obnove sistem obrazovanja na Balkanu

Živković na tribini LYMEC-a: Obaveza mladih je da obnove sistem obrazovanja na Balkanu

Član Foruma mladih Nove stranke Marko Živković učestvovao je danas na prvoj online tribini u sklopu projekta "Renewing education", pod pokroviteljstvom Evropske liberalne omladine (LYMEC), na temu obnavljanja obrazovnih sistema zemalja Balkana.

 

U otvorenoj diskusiji članova USR Tineret iz Rumunije, Mladih liberala Grčke, omladine Naše stranke iz Bosne Hercegovine i Foruma mladih Nove stranke o ulozi mladih aktivista liberalnih političkih organizacija u premošćavanju prepreka u pojedinačnim društvima i njihovim obrazovnim sistemima, Živković je istakao da je upravo obrazovanje jedna od najvažnijih stavki u razvoju i izgradnji čvrstih temelja budućnosti svakog pojedinca.
 
"Svi imamo slične probleme u regionu, a obrazovanje je svakako najvažnija tema u životima mladih. Naša je obaveza da se borimo da obnovimo obrazovni sistem zemalja regiona. Idućih meseci članovi Foruma mladih Nove stranke planiraju da razgovaraju sa mnogo iskusnijim ljudima iz ove oblasti, poput doktora nauka i profesora univerziteta, kako bismo, učeći iz njihovih iskustava, zauzeli ispravan stav i izašli sa konstruktivnim predlozima, sa ciljem da što manje mladih napušta svoje matične zemlje i odlazi u inostranstvo u potrazi za boljom perspektivom", objasnio je on.
 
Živković se u nastavku saglasio sa kolegama da mladi državljani regiona moraju sami da se izbore za bolju budućnost i bolji život u svojim zemljama, što će samo po sebi delom uticati i na unapređenje njihovog obrazovanja. Podrška i razumevanje da svi prolazimo kroz iste probleme i nailazimo na iste probleme, pogotovo u doba globalne pandemije koronavirusa, jedna su od najvažnijih stavki u pronalaženju univerzalnih rešenja sa kojima mladi liberali mogu izaći pred svoje vršnjake i apelovati na njihovu političku aktivnost, zaključak je prve u nizu tribina u organizaciji LYMEC-a, čiji je Forum mladih NOVE punopravni član od novembra prošle godine. 
 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close