Živković: Nacionalisti iz regiona kao da imaju dogovor da dižu tenziju

Živković: Nacionalisti iz regiona kao da imaju dogovor da dižu tenziju

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da mu se čini da, u predizbornim danima,  nacionalisti u Srbiji, Hrvatskoj i Kosovu imaju dogovor i da stalno dižu tenziju, a onda svojim čudotvornim delovanjem to rešavaju, što svakako nije tačno.

- Dokaz  za to je da su HDZ i SNS u istom evropskom udruženju političkih partija, baštine neku prošlost, a neko zlonamerniji od mene bi rekao da bivši četnici, ustaše, balije i UČK sada vladaju, te nerešeno nacionalno pitanje koriste za podizanje tenzija i svoje čudotvorno delovanje - rekao je on novinarima u Jagodini, gde je prisustvovao osnivanju gradskog odbora Nove stranke.

Živković je ocenio da je Srbiji i regionu potrebna politika 21. veka, politika poštovanja domaćeg i međunarodnog prava, pravde i institucija.

- Sa srpske strane naš doprinos celom regionu treba da bude da za početak izaberemo pravog predsednika države. Ono što bismo mogli da nazovemo kandidatom opozicije, to je pre svega naš kandidat Saša Janković. U prvom krugu svi imaju šanse, a izvesno da će u drugom krugu biti kandidat vladajuće koalicije i Saša Janković - istakao je Živković.

On je naglasio da je vrlo interesantno interesovanje javnosti prema opozicionom kandidatu ,,kada imamo situaciju da SNS ima tri potencijalna kandidata - Vučić, Nikolić ili tajni kandidat“.

– To je od većeg interesa. Opozicija je raznorodna nismo svi istog ideološkog diskursa, nemamo svi iste ciljeve na ovim izborima, tako da je logično da imamo više kandidata. I Šešelj se predstavlja kao opozicija mada to nije, i mnogi drugi koji će se kandidovati nisu Vučićeva opozicija - zaključio je on.

 

Preuzeto sa: www.centralmedia.rs

 

mm

Press služba

1 Comments

  1. Filip
    12.02.2017 at 19:54
    Reply

    Da, gos. Živkoviću, to ste dobro rekli, samo ja ne mislim da su se dogovorili, nego kada nemaju šta pametno da kažu , oni se uhvate nacionalizma, jer to nažalost još uvek dobro prolazi ovde na Balkanu.

Leave a Reply

Close