Živković: Nema novog formata u pregovorima Beograda i Prištine

Živković: Nema novog formata u pregovorima Beograda i Prištine

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da nema nikakvog novog formata u pregovorima Beograda i Prištine i da ne očekuje suštinske promene.

- To su pregovori koji su i započeti tako što ih vode (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić i (predsednik Kosova Hašim) i Tači - kazao je on povodom najave da će visoka predstavnica EU Federika Mogerini razgovarati 31. avgusta u Briselu s Vučićem i Tačijem o nastavku dijaloga za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova pošto je u julu dogovoreno da počne priprema "nove faze dijaloga".

Živković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su Vučić i Tači zamenili fukcije premijera i predsednika zbog čega ne očekuje suštinske promene. On je kazao da nije ostvareno ništa od onoga što bi bilo pozitivno za srpsku stranu i da je Vučić pregovorima već priznao nezavisno Kosovo.

- Na početku tih pregovora Vučić je priznao ustavno-pravni sistem nezavisnog Kosova i samo je pitanje koliko će trajati kampanja kojom se to krije u Srbiji. I u odluci o formiraju ZSO piše da će biti formirana po zakonima Kosova - rekao je Živković i dodao da će posledice tih pregovora ostetiti građani Srbije, pre svega oni na teritoriji Kosova i Metohije.

 

Izvor: Beta, Fonet

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori