Živković: NOVA bi podržala Sašu Jankovića

Živković: NOVA bi podržala Sašu Jankovića

Predsednik Nove stranke Zoran Živković pozvao je danas proevropsku opoziciju da podrži aktuelnog zaštitnika građana Sašu Jankovića ukoliko odluči da se kandiduje za predsednika Srbije i ocenio da Vuk Jeremić ni po kojem osnovu ne može biti kandidat opozicije.

- Očekujem u narednih petnaestak dana javno pokazivanje jednog dela političke i kritičke javnosti šta misli o tome ko treba da bude naš kandidat. Nije moje da predložim gospodina Jankovića  -  to je lični stav, a naravno da će imati podršku Nove stranke ako se to desi - rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

Upitan da li bi podržao kandidaturu nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića, on je kazao da Jeremić "ni po kojem osnovu ne može da liči na kandidata proevropske opozicije".

- Poslednji put je viđen kada je u prvom redu aplaudirao kada je (premijer Srbije Aleksandar) Vučić bio gost fondacije Klinton - rekao je Živković.

On je dodao da Jeremić "nije uradio ništa u političkom životu" i da nisu poznati njegovi stavovi o važnim pitanjima u Srbiji.

Jeremić "može da se kandiduje, ali bez podrške Nove stranke, sigurno", rekao je Živković.

Izvor: Beta

mm

Press služba

2 Comments

 1. Zabrinuta građanka
  23.11.2016 at 19:07
  Reply

  Sasa Jankovic nema šanse da pobedi na izborima, jer je oklevetan i zato što nije pripadnik ni jedne stranke. Srbija je politička država.

 2. Filip
  24.11.2016 at 17:57
  Reply

  Nažalost gos. Živkoviću, ali izgleda da su šanse Saše Jankovića na predsednickim izborima vrlo male, jer se napredna vlast ( Vucic ) vec potrudila da ga okleveta kod gradjana. Izgleda da se mora traziti drugi kandidat ( ne Jeremić ).

Leave a Reply

Close