Živković o skandalu na maturi, izborima u Majuru, saradnji opozicije, boljoj atmosferi u Parlamentu

Živković o skandalu na maturi, izborima u Majuru, saradnji opozicije, boljoj atmosferi u Parlamentu

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković istakao je na današnjoj konferenciji za medije u holu Doma Narodne skupštine da vlast nastavlja sa divljanjem, što dokazuje činjenica da je od jutros desetine hiljada dece vraćeno kući sa polaganja testa iz matematike, jer je neko opet ukrao testove.

Ironično konstatujući da "SNS verovatno  misli da to i nema veze, jer će ionako ko god bude želeo doktorirati", Živković je, na pitanje novinara, podvukao da je, po komandnoj odgovornosti, neophodna ostavka ministra prosvete Mladena Šarčevića.

Šta je sa snimcima sa naplatne rampe u Doljevcu? 

Živković je u nastavku obraćanja u Parlamentu podsetio da je juče u Šumicama samozvani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da Zoran Babić nije vozio auto koji je ubio ženu na naplatnoj rampi u Doljevcu i da za to postoji snimak.

"Ako postoji, a nije objavljen, onda Vučić snosi direktnu odgovornost za pomaganje u vršenju krivičnog dela. Takođe je svojevremeno najavio da će reći ko je ubica Olivera Ivanović, pa ne znamo ništa. Ili ko je ubio onu nesrećnu pevačicu pored reke. Da ne govorim o ostalim svakodnevnim lažima", poručuje on.

 

Kako do bolje atmosfere u Parlamentu

Podsetivši da je vlast rekla da hoće da promeni stanje u Parlamentu, Živković je izneo konkretan predlog, pored činjenica da sednice treba da budu zakazane na vreme, da materijal stiže na mreže, kao i da Maja Gojković više ne bude predsednica Narodne skupštine.

"Moj predlog je da na dnevnom redu vanredne sednice budu svi predlozi zakona koje je opozicija predlagala u poslednjem mandatu. Neće mi smetati ni da bude objedinjena rasprava po suštini zakona, da se oni čuju, a ja ću onda učiniti sve da ubedim da se moje opozicione kolege vrate u salu i da damo aktivni doprinos da se u Parlamentu vodi dijalog", objasnio je lider NOVE. 

 

O proteklim izborima za MZ Majur u Šapcu 

Koliko je vlast opterećena svojim likom u ogledalu pokazuje izveštaj o izborima za Mesnu zajednicu u Majuru, navodi predsednik Nove stranke.

"Uz vatromet su proglasili pobedu i rekli da su pobedili Savez za Srbiju. To oštro demantujem, jer na tim izborima je učestvovao lokalni SNS i Nova stranka sa partnerima iz građanskog sektora i osvojili smo 12,5 posto glasova. I to u uslovima gde Zorana Mihajlović ide u kampanju i nudi neki Koridor kroz Majur, gde je bilo 500 aktivista iz cele Mačve, uz još 50 bildovanih sa tetovažama. Uz sve te opstrukcije i kriminalne radnje, NOVA je osvojila skoro 300 glasova, a isto toliko je bilo nevažeće, tj. naknadno odrađeno da bude nevažeće. Ja čestitam svima koji su učestvovali u toj neravnopravnoj borbi", kaže Živković.

 

O saradnji stranačke i građanske opozicije 

Istakavši da su društvene mreže za mnogo toga korisne, ali i da mogu da budu loše, lider NOVE je sa žaljenjem konstatovao da vidi dnevne obračuna opozicije sa opozicijom. Stoga je njegova poruka svim kolegama, i iz građanske i stranačke opozicije, da se politika, koja ima za cilj dobro Srbije, ne vodi tvitovima, makar oni bili duhoviti, pametni ili revolucionarni.

"Hajde da se bavimo svojim poslom, a to je da imamo dobru koordinaciju u borbi sa zajedničkim neprijateljem. Da stvorimo uslove za iole pristojni izborni ambijent i da ih na sledećim izborima pobedimo. Tvrdim vam da samo tako, zajedničkim radom onih koji žele dobro Srbiji, možemo jako brzo da vidimo i leđa, i sudske presude, i slike u prugastim uniformama mnogih sa vlasti. To nije pitanje naše volje, već naše obaveze. Pozivam sve da napravimo Nacionalni demokratski savet koji će projektovati naše akcije na srednji i duži rok, definisati konkretne poteze... Politika ne postoji zbog poltičara nego zbog građana i na izborima se ne odlučuje budućnost političara, već građana. Zato oni moraju aktivno da se uključe u politiku, jer su oni ti koji odlučuju o sudbini skoro 7 miliona ljudi koji žive u ovoj lepoj zemlji. Naše je da se izborimo za izborne uslove, a vaše da izađete na izbore i izglasate promenu vlasti", zaključio je narodni poslanik Zoran Živković obraćanje medijima u holu Parlamenta.

Kompletan snimak konferencije za novinare Zorana Živkovića možete pogledati na linku u nastavku:

https://www.youtube.com/watch?v=5Mem0CIRezk

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close