Živković: Obećavam građanima da će prva odluka nove, demokratske Vlade biti hapšenje Vučića

Živković: Obećavam građanima da će prva odluka nove, demokratske Vlade biti hapšenje Vučića

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je danas, na konferenciji za medije u holu Doma Narodne skupštine, da ima smisla da današnji dnevni red vanredne sednice Parlamenta sadrži ukidanje viza za nosioce diplomatskih pasoša za Paragvaj jedino ako neko ima nameru da tamo beži iz zemlje.

Istakavši da je cena struje tema dugo vremena, on je dodao da MMF predlaže nešto, a odluke donosi Vlada Srbije, kao i da je laž da je u Srbiji struja 5 evro centi, te pozvao sve građane da uzmu račun za struju i iznos mesečnog dugovanja podele sa brojem potrošenih kilovata. Živković je podsetio da u EPS-u ima 20% viška zaposlenih i 20% gubitka struje na prenosu na mrežama, što ne postoji nigde u svetu.

"To je zavera države protiv svog naroda koji plaća nekome ko, uz saglasnost i saznanje države, ne plaća struju. Ja pozivam EPS i nadležnog ministra da kažu zašto su kod nas toliki gubici, i po kojoj ceni je plaća, recimo, Sartid ili Fijat iz Kragujevca", apelovao je lider NOVE.

Podsetivši da je jutros osvanula vest Fajnenšel Tajmsa da smo svetski šampioni u stranim, direktnim investicijama po iznosu od 5,7 milijardi dolara, Živković je pitao kako je moguće da je Siniša Mali 25. marta ove godine rekao da je reč o 3,5 milijarde.

"Neki od tih podataka nije tačan, a ja se bojim da su ljudi iz Fajnenšel Tajmsa nešto pogrešili ili da su dobili informacije iz pogrešnih izvora. Kredit nije investicija, to je druga ekonomska kategorija", objasnio je on.

Iskoristivši priliku da pohvali rad Radio Beograda, Živković se osvrnuo na gostovanje bivšeg guvernera Narodne banke Dejana Šoškića koji je izneo realne podatke o ekonomskom i stanju privrede u Srbiji. Pojasnivši da je opšte poznato da strane investicije ne razvijaju jednu državu, već da su važne domaće investicije, bilo državne, bilo privatne, koje nam nedostaju, on je kao razlog izneo to što naši ljudi, koji državu dobro znaju, u nju ne ulažu, jer je to država kriminala i korupcije.

"Ovde investiraju samo oni kojima neko lično, za procenat, garantuje da će biti zaštićeni. Oni kad investiraju, dobijaju par hiljada evra za jedno radno mesto, godinama ne plaćaju doprinose, kao ni porez na profit. Zato je naš dug danas 10 milijardi veći nego pre 5-5 godina. Pre neki dan je potpisan ugovor za 8,8 kilometara puta od Novog Beograda do Surčina, čija je cena 8 miliona evra po kilometru. Očigledno da je ta cena 5 puta veća nego što je bila 2003. godine. To će sve biti ispitano kada se u državi promeni vlast. U tome ću učestvovati bilo kao građanin, bilo kao član Nove stranke ili njen predsednik, ali obećavam građanima da će prva odluka nove demokratske Vlade biti hapšenje Aleksandra Vučića i svih koji su učestvovali u njenoj vlasti za krivično delo veleizdaje, organizovanog kriminala, korupcije, vređanja i organizovanja ubistava političkih protivnika i neistomišljenika. Da li će biti osuđeni zavisi od sudova, ali nova vlast prvog dana mora da ih pohapsi. I kad se odlučuje o izborima, važno je reći šta ćemo da uradimo prvi minut", naveo je on.

Pitavši se kome to u Srbiji nedostaje 6 stadiona čija je gradnja najavljena, Živković je zaključio da je to još jedan odraz bahatosti, jer bi iste mogli da grade privatnici, a ne da plaćaju građani iz svog džepa, kao i da je neophodno transparentno, zakonito privatizovati velike klubove, a ne da im država daje novac za opstanak.

Kompletan snimak konferencije za medije Zorana Živkovića možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close