Živković: Opozicija da bude ravnomerno u medijima svakodnevno, ne samo u kampanji

Živković: Opozicija da bude ravnomerno u medijima svakodnevno, ne samo u kampanji

Predsednik Nove stranke Zoran Živković i predsednik Saveta NOVE Aris Movsesijan učestvovali su danas na sastanku u organizaciji Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije, na temu "Preciziranje pojma zastupljenosti bez diskriminacije svih političkih subjekata u toku izborne kampanje".

Učešćem na pomenutom razgovoru, funkcioneri NOVE nastavili su borbu za poboljšanje izbornih uslova, a kako je istakao Živković, tokom sastanka je pokazan zavidan nivo licemerja kod predstavnika vlasti, jer je stanje u medijima katastrofalno.
 
"U analizama OEBS, Evropske Komisije, Birodija, 80 % vremena je apsolutno pozitivno, bez kritike, posvećeno vlasti, dok je 20% vremena za opoziciju i to apsolutno negativno. Nova stranka je 6 godina u Parlamentu, a ja nijednom nisam bio gost na RTS. Imamo priču o REM, to je farsa, karikatura. Eksperti iz Evrope znaju da nezavisna tela mogu da budu utemeljena samo u tradicijama demokratije dugim nekoliko decenija,što nije slučaj sa Srbijom. Odgovornost za slobodu medija uzimaju ministarstva. Zakoni važe i za privatnike u drugim oblastima, pa moraju i za privatne televizije", poručio je on, podsetivši da REM nije reagovao na sramni spot o Oliveru Ivanoviću na Pinku, kao i na masu drugih primera. 
 
"REM je navodno nezavistan, jer ga ne finansira tetka jednog ministra ili otac drugog ministra sa parama u rancu. Prvi korak je da vreme bez diskriminacije ne bude samo u kampanji, već uopšte. Da se ukine reklamiranje političkih stranaka, čime se štedi novac građana i upristojava stanje u medijima, a narod će se obavestiti u okviru okruglih stolova svakog dana. To treba da se dešava već od sutra. Časne profesije moraju da budu vraćene u časnu poziciju u ovoj lepoj zemlji koja danas ima najgoru vlast u istoriji", zaključio je on.
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close