Živković: Opozicija mora biti spremna da pobedi kad god budu izbori!

Živković: Opozicija mora biti spremna da pobedi kad god budu izbori!

Kod nas su vanredni izbori postali redovni, ali kad god da budu, opozicija mora da pobedi. Preduslov za to je i da OEBS prati izborni proces.

Ovako za “Blic” Zoran Živković, predsednik Nove stranke, komentariše sve glasnije najave da će vladajuća SNS uskoro raspisati hitne parlamentarne izbore.

- U poslednjih šest godina imali smo samo vanredne izbore, i to kad Vučićeva PR ekipa odredi da su potrebni kako bi održao visok rejting. Sada opozicija mora da pobedi bilo da izbori budu u aprilu sledeće godine ili 2020. godine, kada im je redovno vreme. Opozicija mora biti jedinstvena u borbi za fer izbore, i to svim metodama da bismo pobedili ovo zlo na vlasti oličeno u primitivizmu i kriminalu. A da u zavisnosti od ideologije napravi dve logične koalicije u opoziciji, a to su po mom mišljenju na jednoj strani evroentuzijasti, a na drugoj evroskeptici - naglašava Živković.

Kako kaže, opozicija se za fer izbore mora boriti kao tokom devedesetih godina.

- To nikako ne znači bojkot ili bežanje od izbora već ogroman pritisak da se postojeći zakoni u vezi s izborima koji su dobri dosledno primenjuju i da se donesu podzakonski akti koji će u potpunosti omogućiti kontrolu regularnosti izbora da bi se iskazala volja naroda. Taj pritisak treba da vršimo svakog dana, bilo kao poslanici, predsednici ili članovi partija, bilo preko istaknutih ličnosti, glumaca, sportista, filozofa i drugih. Moramo u ceo proces da uključimo i međunarodnu zajednicu. To ne znači izdaju već upozorenje i poziv da OEBS kontroliše ceo izborni proces. Takođe, moramo biti spremni da odgovorimo i na batinaše vlasti sa fantomkama i u zatamnjenim automobilima. Samo što naši ljudi neće nositi maske niti će se kriti iza zatamnjenih stakala. Ne isključujem ni demonstracije ni štrajk glađu - podvlači lider Nove stranke.

Kako kaže, zalaže se da se prvo reše standardi na Kosovu, a onda status.

- Tako ćemo obezbediti svakom građaninu na Kosovu da se ne plaši za svoj život, imovinu i decu, a kada to uradimo, lako ćemo rešiti status.

Vojska Kosova preti zbog huškača

- To, naravno, nije dobro za Srbe koji žive na Kosovu. Da li Srbija to može da spreči? Ne može. Da li je to opasno po Srbe koji žive na severu Kosova? Jeste dok god su na vlasti u Prištini ratni zločinci, a u Beogradu huškači - kaže Živković i dodaje da krivicu snose i pojedini Vučićevi nalogodavci iz EU.

 

Preuzeto sa: Blic

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close