Živković: Opozicija ne može izigravati „francuske sobarice“

Živković: Opozicija ne može izigravati „francuske sobarice“

Zoran Živković, lider Nove stranke, u emisiji „Jedan na jedan“ je rekao da je opozicija sada ipak odlučila da se vrati u Skupštinu, koju su nedavno nazvali „Vučićevom prćijom“ jer je po njemu bojkot Skupštine „lažna alternativa“.

Na pitanje da li se na taj način daje legitimitet ovakvoj Skupštini on je rekao „da se vlast u Srbiji neće promeniti tako što će poslanici opozicije bojkotovati rad Skupštine i izigravati francuske sobarice“.

Odgovarajući na pitanje da li je vrhunski domet opozicije sada smena predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i REM-a, Živković odgovara „da je to deo zahteva i da su to političke i državne institucije koje su učestvovale u ovom prljavom poslu“.

Govoreći o tome kako vidi dalji razvoj protesta koji se u prethodnih nedelju dana održavaju u gradovima širom Srbije, Živković smatra da je najvažnije da se zahtevi što više konkretizuju i da se upute na konkretne adrese onih koji te zahteve mogu da ispune.

“To bi doprinelo da protesti imaju veću šansu nego sada. Studenti moraju da se paze provokatora i provokacija. Od prvog dana među njima su ubačeni elementi iz državne bezbednosti, Policije, batinaškog sektora Aleksandra Vučića. Organizatore upozoravam da otvore četvore oči da njihov protest koji zavređuje svako poštovanje ne bude iskorišćen za neki incident”, kaže Živković.

Zoran Živković je rekao da u Srbiji već postoji pokret koji predvodi Saša Janković i najavio da će biti formalizovan nakon Uskrsa. Na pitanje kakav će biti odnos Nove stranke i tog novog pokreta, Živković kaže će njegova stranka i formalno biti njen deo.

“To će biti pokret koji je mnogo više od koalicije, a mnogo manje od ujedinjenja. Svako će zadržati svoj identitet, mada su organizacije i partije koje sarađuju u pokretu bliske i nema potrebe da menjaju svoje poltičke stavove.”

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close