Živković: Otaljavanje radova na rekonstrukciji pozorišta "Boško Buha" odraz straha od umetnosti

Živković: Otaljavanje radova na rekonstrukciji pozorišta “Boško Buha” odraz straha od umetnosti

Član Foruma mladih Nove stranke Marko Živković podsetio je danas, ispred pozorišta "Boško Buha", da je ono decenijama ulepšavalo dane Beograđana svih generacija, te je samim tim nedopustivo da stoji zatvoreno i propada već punih 5 godina.

Kako je objasnio Živković, rekonstrukcija je zvanično započeta, ali nikakvih pomaka u radovima nema, iako smo svedoci raznih obećanja krajnjem roku za njihov završetak. On je tom prilikom i uputio nekoliko pitanja gradskim čelnicima, koji odgovore duguju, pre svega, građanima Beograda.
 
"Da li je pozorištu možda, u sklopu rekonstrukcije Trga republike, promenjena namena? Da neće postati čitaonica za doktore Stefanovića i Malog, skladište za delove za fontanu ili novogodišnju rasvetu? Da li je možda otaljavanje radova na rekonstrukciji posledica njihovog straha od umetnosti, koja je jedan od najboljih lekova u borbi protiv primitivizma", poručio je on.
 
Podsetimo, trenutna situacija u pozorištu „Boško Buha“ nije ni blizu kraju radova, a kako saznaje Forum mladih NOVE, od smrti našeg velikog glumca i bivšeg upravnika Milorada Mandića Mande, u ovom pozorištu nije zakucan ni jedan ekser sa obrazloženjem da su radovi komplikovani i skupi.
 
Omladina Nove stranke stoga zahteva od ministra kulture Vladana Vukosavljevića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, sekretara za kulturu grada Beograda Ivana Karla da u što kraćem periodu objave tačne razloge zašto radovi na rekonstrukciji ovog pozorišta nisu gotovi.
 
Takođe, pozivamo aktuelnog v.d. direktora pozorišta „Boško Buha“, Igora Bojovića, da se, umesto što sadi drveće na Trgu Republike sa svojim prijateljem Goranom Vesićem, zahteva od njega, kao i od ostalih nadležnih, da se na Trg Republike što pre vrati jedan od kulturnih simbola Beograda.
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close