Živković piše za Kurir: Proleće, a u Srbiji izbori...

Živković piše za Kurir: Proleće, a u Srbiji izbori…

U nastavku pročitajte autorski tekst Zorana Živkovića za dnevni list Kurir.

 

Srbija je, nakon četvorogodišnje vlasti Vučićevih SNS-ovaca, postala država gladnih, uplašenih i poniženih građana. Nakon što su narod doveli do teškog siromaštva, za glas nude kilogram brašna, litar zejtina i džakčić krompira. Njihovi funkcioneri, neki zbog novca i moći, neki zbog dijagnoza, opterećeni svojim kompleksima iz mladosti, vređaju, plaše i teraju iz zemlje one koji su budućnost ove države. To rade kako u Srbiji ne bi ostao niko ko je mlad, obrazovan i hrabar jer pored njih napredni radikali ne bi mogli da zadrže svoje trenutne pozicije.

Sastavili su koaliciju po sistemu „kuso i repato“, od lažne levice do opasne desnice, ali svi s plagijatima u rukama, i krenuli u kampanju koja će ostati upamćena po terenskom sanitarno-inspekcijskom radu premijera u ostavci. Obilazeći čučavce po Srbiji, Vučić je svratio i u poneku fabriku, polagao kamen temeljac, zloupotrebljavao decu po školama... Slike koje s takvih događaja dolaze, strašnije su od svakog njegovog lažnog obećanja i obmane. To su slike izmučenih, skamenjenih lica građana koji pod prinudom i pretnjama otkazima prate svaki njegov korak. Ljude bez nade, ubijene siromaštvom, gledali smo u fabrici obuće u Vranju, na prilazu rudniku Trepča, u smederevskoj „Železari“, u praznim halama diljem Srbije...

Budućnost naše lepe zemlje zaslužuje mnogo bolju vlast. Nova stranka je svoj program, svoje stručnjake i svoju energiju ponudila biračima kao članica izborne liste Za pravednu Srbiju. Mi smo garant da se neće ponoviti greške iz prošlosti i da će naše društvo nastaviti da se razvija u skladu s ciljevima petooktobarske revolucije 2000. Mi znamo i hoćemo da nastavimo promene po metodologiji dr Zorana Đinđića i da ostvarimo sve ideje koje nam je ostavio kad je mučki ubijen.

Prvi korak ka tome je „nova Sablja“, koja je uslov za ozdravljenje institucija, ekonomije i svih drugih sfera života u našoj državi. Sprovodeći svakodnevnu harangu protiv ljudi iz koalicije Za pravednu Srbiju, Vučić istovremeno štedi one opozicione i „opozicione“ pokrete i stranke za koje je sigurno da neće preći cenzus jer je svaki njihov glas u stvari njegov. Zato građani koji žele zdravu, poštenu i bogatu Srbiju nemaju dilemu - zaokružiće broj 2 na izbornom listiću!

mm

Press služba

Leave a Reply

Close