Živković pita Vladu Srbije: O otimačini niškog aerodroma i medijskom monopolizmu

Živković pita Vladu Srbije: O otimačini niškog aerodroma i medijskom monopolizmu

Narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković uputio je danas pitanje ministarki saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorani Mihajlović koliko je tačno novca uloženo u niški aerodrom "Konstantin Veliki" od dana potpisivanja ugovora o njegovoj otimačini. Živković je ponovio i da je obećano da će ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" sa jednom francuskom kompanijom biti poznat do kraja oktobra, što se evidentno nije dogodilo.

"Pri otimanju niškog aerodroma, otimači su, naravno lažno, obećali da će to biti na korist aerodromu, da će doći do investicija koje će povećati njegovu tehničku opremljenost, kao i da će to dovesti do prijavljivanja većeg broja kompanija koje će hteti da lete sa njega, a samim tim i broja putnika i profita. U poslednjih par meseci nekoliko kompanija je odustalo od letova ili smanjilo njihov broj, a otkazane su i najave novih. Očigledno je da je aerodrom osuđen na propast", podvukao je lider NOVE.

Živković je u nastavku pitao takođe ministarku Mihajlović, ali i ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića odakle potreba da jedno par excellence državno preduzeće - Telekom Srbija postane monopolista u oblasti informisanja, bilo da su u pitanju kablovski operateri ili mediji, s obzirom na to da je u javnosti već bilo reči i o kupovini pojedinih novina i televizija.

"Svedoci smo vesti da je Telekom Srbija ovih dana uzela kredit u nameri da kupi neke kablovske operatere i medije, pa se tako pojavila i vest da je kupljen niški operater Kopernikus koji je u vlasništvu predsednika okružnog odbora SNS-a", završio je on.

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close