Živković pohvalio policiju i kritikovao ministra

Živković pohvalio policiju i kritikovao ministra

Predsednik Nove stranke Zoran Živković pohvalio je danas policajce koji su zaplenili veliku količinu oružja i municija u Apatinu i Somboru i kritikovao resornog ministra Nebojšu Stefanovića što se "odmah okitio tim aktivnostima, dok se, kada se desi neki neuspeh, krije u mišjoj rupi".

- Čestitam policiji koja je zaplenila to oružje i uhapsila deset osoba... i to je jako dobro i za bezbednost građana i države - rekao je Živković novinarima u parlamentu.

On je, istovremeno, ocenio da je neprimerno to što se ministar unutrašnjih poslova odmah "okitio tim aktivnostima", dodavši da su još nerasvetljena mnoga druga krivčna dela.

- Još nije poznato ko je i zašto ostavio oružje u Jajincima, ko je ubio pevačicu u Borči - naveo je Živković neke od primera nerasvetljenih krivičnih dela o kojima ministar ćuti.

On je rekao i da nije tačna informacija da je u Apatinu i Somboru zaplenjena najveća količina oružja od 2000. godine. 

- Tokom akcije 'Sablja' (2003. godine) zaplenjeno je 1.200 raznih pušaka, nekoliko stotina kilograma eksploziva, velika količina municije, nagazne mine, bombe... - rekao je Živković koji je u vreme akcija "Sablja" bio premijer Srbije.

MUP je potvrdio ranije danas da je uhapšeno deset ljudi iz Apatina i Sombora kod kojih je pronađena veća količina municije, oružja i eksploziva. Kako se navodi, to je najveća zaplena naoružanja od 2000. godine.

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close