Živković ponovio predloge zakona protiv kojih glasa većina vođena Pavlovljevim efektom

Živković ponovio predloge zakona protiv kojih glasa većina vođena Pavlovljevim efektom

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković ponovio je danas da se bojkot Parlamenta od strane iskrene opozicije nastavlja, jer u njemu nema ni osnovnih uslova za rad.

Kako je Živković objasnio na konferenciji za medije u holu Doma Narodne skupštine, u pomenutom zdanju treba voditi ozbiljnu raspravu o svim temama koje su važne za jedno društvo, kako bi se sprečilo da ono bude bolesno zbog bolesne vlasti.

Lider NOVE ponovio je u nastavku svog obraćanja poslanička pitanja za koja je vladajuća većina u više navrata ostala nema i gluva.

"Predložio sam set zdravstvenih zakona, zarad dobrobiti društva, te je tako za kandidata za poslanika neophodno zdravstveno uverenje kako bi mogao da ostvari radni odnos na tom mestu. Da se ne bi dešavalo da imamo poslanike koji riču, muču i boluju od neizlečivih bolesti koje smetaju ne samo onima koji sede u sali, već i celom drustvu. Imamo i primer Pavlovljevog efekta svaki dan kod vladajuće većine. Sledeće je pitanje izmene zakona o izboru predsednika države, da i kandidati za predsednika moraju da dostave uverenje lekara da su sposobni za to, kako bismo izbegli ono što imamo danas. To je čovek sa dijagnozom F 20.0, ne po mom, već po saznanju ljudi koji su za to kompetentni. Da je postojao takav zakon pre ovih izbora, ne bismo imali čoveka koji se razume u sve i svašta, javlja i kad ga zovete i ne zovete, plaši se stalnih državnih udara i rešava sve od kanalizacije do mira u svetu. Da ne pričamo o nevidljivoj STELT fabrici čipova i mnogim drugim stvarima. Isto važi i za kandidate za ministre. Ima više primera, npr. bar trojica ministara odbrane u jednom telu, jedan skače padobranom sa metar i po, drugi se prijavljuje za vojsku, a nesposoban je. Tu su i oni koji vole da pevaju, a ne znaju, pa postanu ministri, pa oni koji se javljaju prvo iz Beograda kao tajni obožavaoci, a posle kao glavni policajci. To sve mora da bude sprečeno ako hoćemo da imamo normalnu državu", istakao je on.

Živković je ponovio i predloge za izmene Zakona o radu, da ako neki par ima bolesno dete i mora o njemu da brine, poslodavac ne može da im da otkaz.

"18 puta je vladajuća većina glasala protiv ovog zakona. Mislim da više argumenata za prethodne zakone koje sam izneo ne treba da dajem", zaključio je lider Nove stranke.

Kompletan snimak konferencije za medije narodnog poslanika Zorana Živkovića možete pogledati na linku u nastavku:

* Nenamernom greškom narodni poslanik je u toku obraćanja pomenuo genocid na Azerbejdžanom umesto genocida nad Jermenima, zbog čega se iskreno izvinjavamo svima koje smo ovim slučajno doveli u zabludu.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close