Živković ponovo žrtva brutalnog nasilništva u parlamentu

Živković ponovo žrtva brutalnog nasilništva u parlamentu

Narodni poslanik Zoran Živković ponovo je danas bio žrtva najbrutalnijeg silovanja parlamentarizma i otvorenog nasilja vladajuće većine prema političkim neistomišljenicima. Pošto SNS kadrovi i njihovi sufleri nemaju odgovore na argumente koje iznosi Živković, preostaje im jedino da ga ućutkaju najgrubljim kršenjem Poslovnika Narodne skupštine.

Tokom svog izlaganja, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je opet ponovio već hiljadu puta ponovljenu laž o Živkoviću i navodnom pozivanju na neplaćanje struje. Pravo na repliku, predsedavajuća Maja Gojković je predsedniku NOVE uskratila uz zajedljiv komentar da je „Antić govorio istinu“. Nakon Živkovićevog insistiranja da mu se omogući replika, prema članu 104. Poslovnika Narodne skupštine, predsedavajuća mu je izrekla tri opomene, i to za manje od jednog minuta, a potom i oduzela reč koju mu, uzgred, nije ni dala. Takvim nasilništvom i izrugivanjem svim mogućim procedurama, ali i elementarnom vaspitanju, Gojković je najbezočnije oskrnavila parlament koji treba da bude hram demokratije u svakom normalnom društvu. Ne samo da se ne srami izricanja gnusnih laži, već i gazi po Poslovniku o čijem poštovanju treba da se stara.

Očigledno je da vladajuća većina nije sposobna da se argumentima bori protiv svojih neistomišljenika. Svoju nemoć pokušava da prikrije dijapazonom podmuklosti, a posledica je potpuna devastacija parlamentarizma i elementarnih demokratskih principa. Živković, po svemu sudeći, najbolje otkriva tu nemoć, jer je i glavna meta gotovo svakodnevnog SNS nasilništva i u parlamentu i van njega. Danas je posebno bio trn u naprednjačkih poslanika zbog svog oštrog protivljenja taksi za finansiranje javnog servisa. Napominjemo da taksa za javni servis znači još veće isisavanje novca iz već osiromašenih džepova građana. Međutim, aktuelni režim svoje promašaje i nesposobnost vođenja države ne zna kako drugačije da finansira osim otimanjem od građana. Takvu istinu premijerovi poslušnici u parlamentu pokušavaju da sakriju, zato i ućutkuju Zorana Živkovića. Ali, uzalud.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close