Živković: Poziv na BORBU upućen pre svega građanima Srbije

Živković: Poziv na BORBU upućen pre svega građanima Srbije

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je danas, na konferenciji za medije u holu Doma skupštine, da je samozvani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je prihvatio njegov predlog da pozove OEBS i ODIHR,što je on sa zadovoljstvom juče čuo.

Kako je dodao, danas je pomenutu informaciju neformalno proverio u sedištu OEBS i tačno je da su pozvani, te bi trebalo prvo da dođe preliminarna, a nakon toga i prava misija.

"To je bio pritisak međunarodne zajednice, Vučić je odlučio da mirno preda vlast i to je dobro i za njega i Srbiju, da ne bi bilo krvi na ulici. Ali mora prvo da prestane da bruka Srbiju, da zloupotrebljavaju institucije, spiskove npr. Crvenog krsta gde su isti korišćeni u izborima u Medveđi, da kontroliše medije. Svi vide da se tu ništa nije promenilo, da je atmosfera ista kao do dana kad je vlast pozvala OEBS. Ja ih pozivam da dođu odmah i pošalju najjaču i najbolju ekipu, jer je ovo kršenje od strane Srbije najveće u Evropi, možda jedino Rusija može u tome da se takmiči. Videćemo kako će to teći, Nova stranka će u odnosu na to doneti odluku o izlasku na izbore, a uz prisustvo OEBS se dalje boriti za izborne uslove", objasnio je lider NOVE.

Podsetivši da se i pre nedavne posete američkih senatora Džonsona i Marfija prijavio u grupu prijateljstva sa SAD, te da je bilo logično da bude pozvan na sastanak, Živković je istakao da možda ne bi ni primetio da poziv nije primio da ga iz Američke ambasade nisu pozvali i pitali zašto nije potvrdio dolazak.

"Poziv je po protokolu bio prosleđen u službe Parlamenta i neko je to odavde sprečio, tako da su srpske interese na sastanku branili Šormaz, Milićević i Filipović. Izražavam protest zbog toga, to je jedan čin bezobrazluka koji treba da dovede do toga da sve političke organizacije koje žele Srbiju 21. veka u Evropi sarađuju, da ne beže sa megdana, već da se zajedno borimo za normalne izborne uslove", navodi on. U nastavku se osvrnuo da je problem potpisanog sporazuma između Srbije i Evroazijske ekonomske unije u tome što je takav sporazum u direktnoj suprotnosti sa onim što bi trebalo da bude naš put priključenja EU.

"Vučić i ovako hoće da pokaže da igra na sve strane, on je doneo odluku, Srbija trpi zbog toga da bi on dokazao da gleda i na Moskvu i na Brisel, a tada je velika opasnost da ste razrok i da ćete udariti u nešto ispred sebe. Takvu politiku vodi Vučić i to je opasno za Srbiju. Zato je poruka da ne bežimo sa megdana upućena građanima pre svega, onima koji nisu za Vučića, koji žele aktivno da doprinesu borbi za Srbiju. Mi smo kao NOVA ponudili da se borimo za izborne uslove i ako postoje minimalni uslovi da izađemo na izbore. Nije to nikakva borba sa opozicijom, naš predlog je apsolutno nenapadanje, tzv. detant, imamo dovoljno velikog protivnika i veliki cilj, a to nećemo postići tako što prebacujemo jedni drugima ko je časniji i pošteniji. To se vidi po onome šta je ko do sada uradio, a sigurno je Nova stranka ona za koju ni najgori neprijatelj neće pomisliti da ništa nije, niti će ikada nešto muvati sa Aleksandrom Vučićem", zaključio je on.

 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close