Živković: Protestima sprečiti otimanje niškog aerodroma

Živković: Protestima sprečiti otimanje niškog aerodroma

Poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da se bez ikakvog logičnog opravdanja menja vlasništvo i upravljanje aerodromom u Nišu.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je niški aerodrom drugi koji je u funkciji u Srbiji, da je alternativni aerodrom u lošim vremenskim uslovima Beogradu, Prištini, Skoplju i Sofiji, da je u njega mnogo uloženo, da odgovara svetskim standardima, te da ne postoji razlog da se upravljanje prebacuje na državu.

Živković je ocenio da je prestanak razvoja niškog aerodroma na štetu građana Srbije, a pominjući "tajni koncesioni ugovor" za Aerodrom "Nikola Tesla", kojim se država navodno obavezala da će obustaviti razvoj niškog aerodroma, pozvao je građane da pruže podršku Nišlijama i spreče, kako je rekao, "nelogičan i nezakoniti akt".

"Nema nikakvog opravdanja za tako nešto. Ako je (to) iz nekih tajnih ugovora koje su potpisali Vučićevi ministri i ako je dat neki uslov koji je koruptivnog karaktera i nezakonit, onda je to razlog više da građani Srbije daju podršku građanima Niša i da zajedno sprečimo ovakav nezakonit i nelogičan akt", rekao je Živković, bivši gradonačelnik Niša.

On je kazao da, ako državi iz nekih nacionalnih interesa treba niški aerodrom, onda bi trebalo da iz budžeta plati tržišnu cenu aerodroma, i da Grad Niš tim novcem završi niz komunalnih stvari koje mu nedostaju.

Živković je pozvao građane Niša da nastave proteste i dodao da su protesti u Nišu bili početak promena u Srbiji 1990-ih godina, te da se nada se da će tako biti i sada.

 

Povezana vest: Poklanjanje niškog aerodroma, anstavak najgore centralizacije

 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori