Živković pustio balone s neispunjenim Vučićevim obećanjima

Živković pustio balone s neispunjenim Vučićevim obećanjima

Predsednik Nove stranke Zoran Živković pustio je danas popodne u Obrenovićevoj ulici u Nišu pregršt balona na kojima su bila ispisana, kako je istakao, samo neka obećanja koje aktuelna vlast Aleksandra Vučića nije ispunila.

"Vučić je obećao da će biti u kampanji samo deset dana. Moguće da su u pitanju polarni dani, jer je u kampanji svakodnevno", istakao je Živković.

Kao neka od neispunjenih obećanja aktuelne vlasti Živković je pomenuo i radove na pruzi Beograd-Budimpešta, izgradnju Beograda na vodi, smanjenje nezaposlenosti, preispitivanje spornih privatizacija, departizaciju javnih preduzeća, ubrzano izdavanje gradjevinskih dozvola i ukidanje TV pretplate.

"Obećao je smanjenje javnog duga, a on je za protekle četiri godine povećan za deset milijardi evra. Obećao je veća ulaganja u poljoprivredu, a subvencije su smanjene četiri puta", rekao je Živković.

Prema Živkovićevim rečima, Aleksandar Vučić obećao je da neće otimati od penzionera, a ne da je oteo, već ih je pokrao.

"Njihova parola 'ujedinjeni možemo sve' nije obećanje, to je pretnja. To je pretnja i znači  -  možemo još da vam smanjimo penzije, možemo da povećamo broj nezaposlenih, možemo i dalje da ne branimo zemlju od poplava", kazao je Živković.

On je podsetio da Nova stranka na izbore izlazi samostalno i jedina će kao kandidata za predsednika opštine imati osobu sa invaliditetom, Draganu Rodić.

Skup Nove stranke u Obrenovićevoj ulici započeo je manjim incidentom. Komunalni policajci tražili su od Živkovića da im pokaže dozvolu za okupljanje i ličnu kartu, što je ovaj odbio. Nakon kraće rasprave, skup je održan kao što je i planirano.

"Ovaj skup je prijavljen policiji i nikakva komunalna policija ne može da nas spreči da razgovaramo sa građanima", izjavio je Živković.

 

Izvor: Beta

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close