Živković: Rasvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića obaveza svih!

Živković: Rasvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića obaveza svih!

- Svirepo ubistvo Olivera Ivanovića ne sme biti povod političarima iz Srbije za bavljenje propagandom. Ne smemo se ponašati sumanuto, kao što to čini samozvani predsednik Srbije obraćajući se javnosti kao da je ubijen on a ne Oliver. Ali treba da tražimo odgovore – rekao je Zoran Živković, predsednik Nove stranke.

Živković je na današnjoj konferenciji za novinare naveo da „zbog onoga što je Oliver bio, svi imaju obavezu da što pre dođu do činjenica koje će rasvetliti njegovo ubistvo“:

- Za to su odgovorni Kosovska policija, Euleks, ali i naše službe bezbednosti za koje Vučić kaže da aktivno deluju na tom terenu.

Predsednik Nove istakao je i da je Oliver Ivanović, nakon 1999. godine i povlačenja naših snaga sa Kosova, stotinu puta bio u Prištini i drugim gradovima sa dominantno albanskim stanovništvom, i da ga niko nije hapsio ili prstom upirao u njega za bilo šta što bi imalo etničku ili kriminalnu pozadinu.

- Uhapšen je igrom slučaja, ili ne igrom slučaja, kada se u Srbiji promenila vlast i uspostavio sadašnji režim. Pred lokalne kosovske izbore, u oktobru prošle godine, optužen je da razbija srpsko jedinstvo, optužen je od istih onih koji od jutros glume da im je žao – rekao je Živković i dodao da je Ivanović nevin optužen, nevin držan u pritvoru i da nipošto nije zaslužio ovakvu smrt.

Podvukovši da je Ivanovićevo ubistvo očigledno bilo profesionalno izvedeno, Živković je naveo da je nemoguće da bude izrešetan, a da kamere, kojih bi po Kosovskoj Mitrovici trebalo da bude u velikom broju, ništa nisu zabeležile:

- To je pitanje i za Aleksandra Vulina. Šta je sa tim kamerama, za koje je verovatno mogao da se kupi i stan, i to bez tetke iz  Kanade, a koje su u ime njegovog ministarstva nabavljene za Kosovo i svuda postavljene? Šta su te kamere zabeležile danas – upitao je Živković i podsetio na poslednji intervju koji je Oliver Ivanović dao za nedeljnik „Vreme“, u kojem je rekao da se na Kosovu niko ne oseća bezbedno i da su paljenje automobila svakodnevna pojava.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori