Živković: Režim drži građane kao taoce vanrednog stanja, a imamo najviše zaraženih u regionu

Živković: Režim drži građane kao taoce vanrednog stanja, a imamo najviše zaraženih u regionu

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je danas, na Prvoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije tokom vanrednog stanja, da je nedopustivo da se 26. februara podsmeva virusu, žene šalju u Milano u šoping ili korona leči rakijom, a da nekoliko nedelja posle priznaju da nisu imali ništa od zaštitne opreme i da ih je uhvatila panika. 

Živković je istakao da je nakon toga SNS prikupljao potpise za podršku liste i istu predao, a potom i uvedeo vanredno stanje van sazivanja Parlamenta, dok su istovremeno radili kafići i tržni centri. 
 
"Zahvalan sam svim zdravstvenim radnicima, vojnicima, policajcima, volonterima... Poslednjih 15 dana Srbija je prva u regionu po broju novozaraženih i to se dešava nakon svih odvratnih mera policijskog časa. Vlast kaže da je zatekla nešto više od 400 respiratora, a da nijednom nismo na njima imali više od 150 pacijenata. Koliko ih je kupljeno posle nismo saznali, ali se pravila melodrama od njihove nabavke", ukazao je lider NOVE. 
 
On je ukazao i na zaključak Fiskalnog saveta, na šta je upozoravala i Nova stranka, da je nepopravljiva greška davanje 100 evra svakom građaninu Srbije, ali je pozvao sve da uzmu taj novac, pa ako im nije potreban, daju ga nekome kome je potrebnije, ali da ga ne ostavljaju režimu.
 
"Glavni neprijatelji su vlasti bili gastarbajteri i novinari. Niste uradili sve što je trebalo na dobar način, jer da jeste, Vučić bi bio danas ovde, u Skupštini, a ne bi poslao ministre. Svaki život je važan, ali sve je moglo da se uradi mnogo bolje i efikasnije. Građani, pazite se, sedite kod kuće, inače ćete biti u situaciji da vas leče ovi koji danas sede u Skupštini", zaključio je Živković. 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close