Živković: Slobodna zona kamičak u mozaiku borbe za slobodnu Srbiju

Živković: Slobodna zona kamičak u mozaiku borbe za slobodnu Srbiju

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je danas, na konferenciji za medije u Slobodnoj zoni, da je pomenuti prostor u Pionirskom parku jedan od kamičaka u mozaiku koja treba da dovede do stvaranja uslova za pad vlasti Aleksandra Vučića.

Živković je novinarima, nakon što je NOVA preuzela dežurstvo u Slobodnoj zoni, rekao da se novom fazom protesta „1 od 5 miliona“ nastavlja svakodnevna, celodnevna borba kako bi Srbija postala jaka, ozbiljna i lepa država.

"Ova vlast je postala vlast gde jedan čovek laže čitav narod svakoga dana, gde je uzurpirao čitavu vlast. Znači u odnosu na tursko vreme, od tog aga, sultan, Vučić nije preuzeo jedino pravo prve bračne noći. Mi ovu vlast moramo da promenimo, ne zato što neko treba da se vrati ili da dođe prvi put, već zato što ona ne valja. Neće nas odavde oterati ni neki od onih Simo Spasić ludaka koji se deru okolo, on nije samo ludak, on je osuđen za silovanje, za nasilje u porodici je bio u zatvoru, to je slika čoveka koji brani Aleksandra Vučića direktno ispred zgrade Predsedništva", rekao je Živković i dodao da građane i opozicione aktiviste neće oterati ni bilo kakav apel ili kletva nekog sveštenog lica.

Podsetivši na konstantne laži o rastu BDP-a, platama, penzijama, navodnim investicijama koje su, zapravo, klasični krediti, kao i o liderstvu u razvoju ekonomije u celini, lider NOVE je pozvao sve građane da nam se pridruži u zajedničkim ciljevima i borbi.

„Na lažima ne može da se gradi ništa dobro. Postoji ona stara maksima: „Možeš lagati neke ljude sve vreme, možeš lagati sve ljude neko vreme, ali ne možeš lagati sve ljude sve vreme.“ To je svakog dana sve jasnije i zato mi ovo sve i radimo. Ovaj šator u Slobodnoj zoni je dokaz odlučnosti i doslednosti, a ostaju i protesti ne samo u Beogradu, već svuda u Srbiji gde postoje uslovi za to. Svi oni koji misle da Slobodna zona ne valja neka dođu da vide i daju neki bolji i realniji savet. Pritom, o tome ne treba da učimo od Albanaca koji bacaju Molotovljeve koktele na institucije u Tirani. Ti koji kažu da treba da se uradi nešto radikalno, ne znaju šta je to, ali znaju da ovo ne valja. Hvala na savetu, ali dajte nešto što je realan savet", zaključio je Živković.

Kompletan snimak konferencije za medije predsednika Nove stranke Zorana Živkovića možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close