Živković: Slobodna zona na mestu odakle i treba rušiti samozvanog predsednika

Živković: Slobodna zona na mestu odakle i treba rušiti samozvanog predsednika

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković objašnjava za Talas da će Slobodna zona trajati – do ostvarivanja zahteva:

„Bićemo tu do ostvarivanja zahteva, a tako je i prijavljeno u policiji. Mislim da to treba ugraditi kao jednu trajnu aktivnost, mi smo to predlagali još pre mesec-dva i dobro je što je naišlo na razumevanje jer je odlična prilika da svako ko želi da pita, predloži, kaže nešto, može da nas nađe tamo i da imamo direktnu komunikaciju. Naravno da sve ovo treba da se dešava pred pragom samozvanog predsednika jer to je pravo mesto odakle ga treba rušiti. To je i jedan drugačiji, do sada neprimenjen način borbe – možemo ga nazvati Gandi pristupom. Baš juče je bila godišnjica hapšenja Gandija 1930. godine“, navodi lider NOVE.

Živković dalje objašnjava da ovaj vid protesta ne isključuje druge aktivnosti – aktivan bojkot poslanika opozicije u parlamentu, veće skupove, mitinge ili šetnje – i mišljenja je da redovne subotnje šetnje ne moraju da budu nastavljene odmah, već da fokus treba da bude na nenasilnim akcijama kada za to postoji poseban povod.

Kada je reč o spredlozima stručnog tima u vezi sa izbornim uslovima, RTS-om i REM-om, Živković smatra da je potrebno u već dobre tekstove relevantnih zakona dodati odredbe koje „implicitno nalažu sprovođenje i adekvatne oštre kazne za one koji to ne rade“.

Kako kaže, protestne aktivnosti neće prestati sve do ostvarivanja ciljeva, jer „nije reč o stvaranju uslova da se opozicija vidi u medijima, već da se vidi istina“.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close