Živković: Sramno poništena presuda za ubistvo Ćuruvije je produžena osveta Aleksandra Vučića

Živković: Sramno poništena presuda za ubistvo Ćuruvije je produžena osveta Aleksandra Vučića

Nakon što je poništena prvostepena presuda saradnicima Državne bezbednosti, optuženim za ubistvo urednika i izdavača "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Ćuruvije, predsednik Nove stranke Zoran Živković ukazuje da je sramna i poražavajuća činjenica da ni više od 21 godine od ubistva pravda nije dostignuta.

Živković podseća da je od samog početka procesa, od prve presude, na delu zloupotreba od strane predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, koji sa opravdanima razlozima ima nečistu savest zbog ubistva Ćuruvije. Naime, upravo je Vučić u vreme ovog nezapamćenog zločina 1999. godine bio ministar informisanja, ali i tvorac poruke koja je svojevremeno zastrašivala sa naslovnica medija - "Osvetiću se Ćuruviji kad-tad!" Stoga sramno poništena presuda i predstavlja produženu osvetu Aleksandra Vučića Ćuruviji, zaključuje lider NOVE. 

Još je jednom odgovornost za to teško ubistvo i podmukli napad na slobodu štampe izbegnut, a potvrđeno da će nažalost zločini nad novinarima ostati nekažnjeni, isto kao što je njihov položaj i profesija i danas ugrožen svakodnevnim pretnjama, gnusnim uvredama i fizičkim i verbalnim nasrtajima, koji najčešće dolaze upravo sa samog vrha države. I tako će biti sve dok kreatore mračne atmosfere 90-tih godina, zajedničkim snagama, jednom zauvek ne pošaljemo na smetlište političke istorije, gde im je i mesto.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close