Živković: Srbija mora dobiti odgovor na pitanje zašto se Vučić toliko plaši Haradinajeve ostavke

Živković: Srbija mora dobiti odgovor na pitanje zašto se Vučić toliko plaši Haradinajeve ostavke

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je danas, na konferenciji za medije u holu Doma Narodne skupštine, da je na početku današnje sednice pokazano da su se skupštinski procesi ubrzali od kako opozicija ne učestvuje na sednicama, ali i istakao da sve više predstavnika vlasti, dok traju sednice, viđa po ugostiteljskim objektima i parkovima u okolini, što je dokaz da i oni bojkotuju Parlament. 

Kako je objasnio, izbor novog poverenika za informacije od javnog značaja predstavlja okončanje borbe protiv nezavisnih institucija, kao i da su Šešeljeve uvrede na račun poverenice za ravnopravnost dokaz da je ona sledeća.
 
"Prošla nedelja je bila euforična, prvo je poseta francuskog predsednika predstavljena kao velika pobeda, da bi nakon dva dana usledila potpuno drugačija atmosfera, tj. patološki strah Vučića, jer je Haradinaj pristao da ode u Hag. Ne znam što se on plaši, valjda treba da bude zadovoljan što jedan nesumnjivi zločinac ide pred lice pravde. Osim ako se tu krije nešto drugo, osim ako se plaši za sudbinu svog ratnog druga, čoveka čiju je vladu sa svojom Srpskom listom podržao. Dobra je vest što je Haradinaj podneo ostavku i što je sada u Hagu, ali je jako interesantno, pre svega mislim za Republičko tužilaštvo, ako ono još postoji, to što se Vučić uplašio. Možda se boji da Haradinaj tamo ne oda neku njihovu veliku zajedničku tajnu. Srbija mora da dobije odgovor zašto se Vučić prepao zbog Haradinajeve ostavke", kazao je predsednik NOVE. 
 
On se osvrnuo i na dolazak "Vučićeve nove guverantne iz Moskve", tj. Novog ruskog ambasadora koji je navodno doneo veliku tajnu vezanu za Kosovo, toliku tajnu da za nju znaju svi tabloidi.
 
"To je samo još jedan scenario da se pokaže kako je Rusija navodno na našoj strani i kako je spremna da se do poslednje kapi naše krvi bori za naše interese", naveo je Živković. 
 
Osvrnuo se i na tekst u Pečatu i Večernjim novostima, jedan svojevrsni "nastavak teksta Aleksandra Vučića" kojim se predviđaju ubistva nekog opozicionog lidera, ali i iznova predstavlja kako su svi protiv nas, kako će biti pritisaka i ekonomskih, i vojnih... 
 
"Očigledno da je Vučićev strah odmah dobio odgovor u pokretanju laži. Pošto je tu izrečena pretnja nekome iz opozicije, moj odgovor je da ako samo pokušaju nešto slično, ne samo što će biti krivi ako se nekome nešto dogodi, nego ćemo i uzvratiti istom merom kojom oni idu na nas. To znači da ćemo se braniti na način dozvoljen zakonskim propisima, to je pitanje samoodbrane i dozvole korišćenja oružja za koje u tom trenutku imate dozvolu, bila to jaka reč ili nešto drugo", istakao je on. 
 
Živković je u nastavku podsetio da se o metrou u Beogradu priča duže od jednog veka, podvukavši problematike licitiranja njegovom cenom.
 
"Metro se pravi da olakša saobraćaj u jednom gradu, ali njemu treba da prethodi ozbiljno istraživanje. A kod nas je tema samo cena. Metro se ne pravi da bi se neki političar kleo kako je u njegovo vreme nešto urađeno, ili da bismo ličili na Amsterdam ili Sankt Peterburg, već na osnovu pitanja da li je potreban građanima ili postoji jeftinija alternativa tome. Za to treba konsultovati stručnjake, mora biti raspisan međunarodni tender, nakon što se definišu linije, ali i objasni koliko će to dugo da traje, a ne da se počne, pa stane na pola, jer nema para", naveo je lider NOVE.
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close