Živković u Danu uživo: Bojkot parlamenta nije rešenje

Živković u Danu uživo: Bojkot parlamenta nije rešenje

Poslanik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da opozicija ne treba da bojkotuje sednice Skupštine Srbije, jer su, kako kaže, izabrani da se bore, a vlast želi da ih ućutka.

Gostujući u emisiji "Dan uživo" na TV N1, zajedno sa liderom LDP Čedomirom Jovanovićem, Živković je istakao da nije bio na sastanku opozicije, jer, kako kaže, ne želi sastanak na kome učestvuje SRS. Dodaje da je ušao u salu i govorio, ali da su ga ometali "arlaukanjem".

"Arlaukanje je svakodnevna pojava, navikao sam. Bojkot nije rešenje jer to želi Vučić, žele da nas ućutkaju, da se zakaže sednica 55 sekundi pre roka, pa da se onda povuče. To ne može, može samo da se odloži početak. Oni se boje da kažemo bilo šta u parlamentu, ja godinu dana ponavljam iste predloge zakona".

Odgovor opozicije na sve - to je borba, tvrdi Živković i dodaje da će ponovo da predlože promene dnevnog reda.

"Postoje amandmani gde ne mogu da nam zabrane da govorimo, u prenosima može da se čuje neki drugi glas. Naša obaveza je da ostanemo i borimo se na način koji je primeren Evropi 21. veka", kaže on.

"Rešenje je na internetu, nek se zakazuju sednice na internetu, da dobijemo mejl ili obaveštenje i da predlažemo dopune dnevnog reda i onda se sve vidi, ostao je trag, nema mesta optuživanju. Internet je sloboda, a oni se plaše slobode", navodi predsednik Nove stranke.

 

Živković: Upotrebio sam metaforu o politici

Na kritike vladajuće većine da je uvredio predsednicu Skupštine Maju Gojković, Živković kaže da je upotrebio metaforu koja se o politici govori vekovima.

"Naravno da je svaki posao častan, ako se njime bave časni ljudi, ovde se digla prašina jer sam, kažu, uvredio dame. Oni koji prave histeriju su se prepoznali, nikada nikoga nisam uvredio. Govorim teške reči, ako upotrebim pravu reč za neko ponašanje, a ta reč je teška, nisam ja kriv, nisam nikoga uvredio, nastaviću da koristim prave izraze za prave stvari", kaže Živković.

Živković kaže da je opozicija spremila čitav set kvalitetnih zakona i da su bili spremni da ih na zasedanju obrazlože.

"Izmena zakona o radu, set zdravstvenih zakona o pregledu nosilaca državnih funkcija, predlog zakona koji uvodi akademsku čestitost, nemate nijedan koji je loš, ali samo zato što su naši, da se zabrane reklame u kampanji i da se taj novac troši na lečenje dece. Ja ne mogu da budem džentlmen prema nekom ko se ponaša na najgori način. Bolje da se svađaju poslanici nego narod na ulicama. Jedino mesto gde se javno vidi dijalog vlasti i opozicije je u Skupštini, svuda imate teške reči u parlamentu, ali to ne znači da je dozvoljeno nepoštovanje procedure".

 

 Preuzeto sa: N1 Info

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close