Živković u emisiji "Razotkrivanje" na TV Naša: Ulicu i politiku ne treba odvajati

Živković u emisiji “Razotkrivanje” na TV NaÅ¡a: Ulicu i politiku ne treba odvajati

Predsednik Nove stranke Zoran Živković osvrnuo se na građanski protest održan u Beogradu prošlog vikenda, istakavši da je ulica legitiman način da se narod izjasni o onome što mu se ne dopada, ali i dodavši da je u istima neophodno aktivno učešće političara.

Gostujući u emisiji "Razotkrivanje" na TV Naša, lider NOVE prokomentarisao je spekulisanje o vanrednim izborima na proleće iduće godine, zajedničku borbu opozicionih organizacija za slobodne i poštene izbore, ali i objasnio zašto bojkot Parlamenta nije opcija.

"Ulicu i politiku ne treba odvajati. Ako želite nešto da kažete, drugačije to govorite u kabinetu, a drugačije kada izađete pred ljude sa svojim idejama, ideologijom, ciljevima i jasnim pozivom na neku aktivnost. Protesti su legitimno sredstvo kako političkog delovanja, tako i načina da se građani izjasne o onome što im se ne dopada. Potrebno je da na protestima budu građani, javne ličnosti, kulturni radnici... Ali ako političari učestvuju, onda moraju da budu aktivni. Naše je da rizikujemo, i da povedemo ljude, ali i da nekada izvučemo deblji kraj. Takva je naša profesija", objasnio je Živković.

Kompletan snimak gostovanja predsednika Nove stranke kod voditelja Marka Stepanovića možete pogledati u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close