Živković u emisiji "Zumiranje" o protestima u Beogradu: Građani jasno pokazali da im je svega dosta

Živković u emisiji “Zumiranje” o protestima u Beogradu: Građani jasno pokazali da im je svega dosta

Predsednik Nove stranke Zoran Živković osvrnuo se na protekla dva građanska protesta održana u Beogradu, ocenivši da je to jedan od načina da narod pokaže svoju volju i izvestan vid neposredne, kratkoročne, direktne demokratije.

Navodeći impozantnu cifru od čak 432 protesta koje je sam organizovao, i još oko 50 njih u kojima je učestvovao, Živković je u emisiji "Zumiranje" nedeljnika Vreme objasnio da je u tom pogledu "život proveo na ulici, što je sasvim normalna stvar".

"Ljudi su pokazali da im je preko glave svega. Hoćemo da pokažemo da se ne slažemo, ali da imamo nešto i da predložimo, što je u prethodne dve subote nedostajalo. Mislim da je vreme, možda već ove subote pred nama, da kažemo i šta su konkretni zahtevi. Mislim da kao političar imam isto pravo kao i građanin da učestvujem i to predložim. Imam zahteve i sada, pokušao sam da se oko njih dogovorim sa kolegama iz opozicije i nadam se da ćemo se do tada videti. Tražimo od samozvanog predsednika Srbije, a tako ga zovem, jer je krao na izborima, da protivustavno i protivzakonito, kao što se i inače ponaša, smeni ministra unutrašnjih poslova, ministarku pravde i republičku javnu tužiteljku, jer su oni direktno, formalno i suštinski odgovorni za sve ovo što nam se dešava", izričit je lider NOVE.

Kompletan snimak razgovora gospodina Živkovića sa novinarom Cvijetinom Milivojevićem i voditeljem Filipom Švarmom možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close