Živković u Insajder debati: Nova stranka dosledan nastavljač politike Zorana Đinđića

Živković u Insajder debati: Nova stranka dosledan nastavljač politike Zorana Đinđića

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je, 16 godina od atentata na premijera Zorana Đinđića, da je uveren da većina onih koji se danas na njega pozivaju ne bi ni postojala, jer bi Zakon o lustraciji, donet još 2003. godine, zasigurno bio sproveden.

Istakavši da pod navedenim najpre misli na sam vrh aktuelne vlasti, Živković je, gostujući u emisiji Insajder debata televizije N1, dodao i da na pitanje ko danas dosledno sprovodi Đinđićevu politiku, odgovara subjektivno - Nova stranka.
 
"Nemamo, naravno, nikakvu ambiciju da se poredimo sa Zoranovim znanjem, elokvencijom, hrabrošću... Ono što mi u Novoj stranci radimo je nešto što bi najviše trebalo da liči na ono što bi on radio da je sada u toj poziciji i kakve bi odgovore davao na dileme koje postoje i u društvu i u državi", objasnio je on.
 
Lider NOVE je podvukao da je još u decembru 2000. godine trebalo raspisati izbore za Ustavotvornu skupštinu kako bi bio omogućen pravni temelj za sprovođenje reformi.
 
"Ovako smo bili prinuđeni da, uz Miloševićev Ustav, mi sprovodimo reforme koje su praktično protiv njega, što je moguće, ali teško. Da ne pričamo šta je sve urađeno, od toga da su plate, koje su bile 20 maraka, podignute na 120, što je 6 puta više. Vratili smo i to da kada hoćete da sipate gorivo, odete na pumpu da sipate gorivo, da ljudi kad odu u bolnicu imaju lekove, vraćeni su dugovi, Srbija se vratila u evropske i međunarodne institucije. Mediji su bili potpuno otvoreni. Kampanja "Srbija na dobrom putu" nije bila dranje kao Vučićevo sada, nego je Zoran sedeo sa ljudima i ubeđivao ih da treba da urade nešto, a ni u jednom govoru nije pomenuo Miloševića", prisetio se Živković.
 
Kompletan snimak gostovanja predsednika Nove stranke Zorana Živkovića u emisiji Insajder debata TV N1 možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close