Živković u Parlamentu: Budžet je ponovo jedna velika prevara

Živković u Parlamentu: Budžet je ponovo jedna velika prevara

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković podsetio je danas da će 20. novembra biti održana sednica Parlamenta, na kojoj će biti razmatran budžet, kao i da će ista sadržati duplo više vremena za raspravu.

Istakavši da pomenuto vlast pokušava da predstavi kao veliki ustupak opoziciji, iako nije ništa što bi trebalo da bude razlog za hvalu, već uobičajena praksa, Živković je, na konferenciji za medije u holu Doma Narodne skupštine, istakao da je budžet težak kao svake godine, jer ima oko 1.500 stranica, te da je dobro što je došao nekoliko nedelja pre rasprave, ali je loše što je prošao bez javne ili stručne rasprave.

“Treba da čujemo i neko drugo mišljenje, a ne samo Vučićevo hvalisanje kako će to biti najbolji budžet u istoriji, a mi lideri u regionu. Skrećemo pažnju javnosti na tumačenje Fiskalnog saveta, što treba da vidi svako ko želi da zna šta se radi s njegovim parama. Budžet je ponovo pogrešno projektovan, najviše para se troši na veštačko podizanje plata u javnom sektoru koje će ići direktno na uštrb investicija, ekologije, a na teret privatnog sektora. Verovatno će već u decembru, ako ne u januaru, biti prebačena magična cifra od 500 evra prosečne plate, ali to je varka, jer će za par meseci ponovo pasti, a cene će porasti, poskupeće sve oko nas. Dan-danas ljudi iz Srbije idu u Mađarsku da kupe hranu. Stanovi u Budimpešti su jeftiniji nego u Srbiji, to nije dokaz našeg uspeha nego pranja para, npr. na Beogradu na vodi i drugim sličnim projektima. I ovaj budžet je prevara, a dokaz je što nemamo završni račun za prethodne budžete. Poslednji put kad je neka Vlada dala predlog završnog računa na raspravu Parlamentu bila je Vlada koju sam ja vodio”, ukazuje lider NOVE.

On je istakao da je, od kad Vučić sa svojom ekipom SNS-ovaca vodi državu, naš rast skoro upola manji nego što je u zemljama oko nas, dok je spoljni dug veći za skoro 10 milijardi nego kad je Vučić preuzeo vlast, a zadužujemo se i dalje, bez velikog rezona.

“Ako nam ide tako dobro, ako u budžetu ima viška para, ako smo u sufucitu, zašto uzimamo nove kredite da vraćamo stare kredite? To je crno stanje i mislim da je odgovornost onoga ko ima javnu funkciju i misli dobro državi da upozorava na ovo”, naveo je Živković.

Predsednik Nove stranke je, u nastavku obraćanja medijima, podvukao da je pre nekoliko dana podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojše Stefanovića, njegovog oca Branka i bivšeg direktora “Krušik” Valjevo Mladena Petkovića zbog malverzacija u prodaji oružja.

“Očekujem odgovor od Tužilaštva za organizovani kriminal, do danas nisam dobio odgovor i apelujem da se oni koji spavaju na radnom mestu, a primaju velike plate, probude i kažu šta imaju o mojoj pretpostavci da se u ovom slučaju radi o organizovanom kriminalu, ali i da čujemo u kom stanju je privreda koja proizvodi naoružanje u Srbiji, jer se time svi hvale, a javna je tajna da je to najveći gubitaš”, zaključio je on.

Kompletan snimak konferencije za medije lidera NOVE Zorana Živkovića možete pogledati na linku u nastavku:

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close